Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederland weet door zege van België zeker in welke Pot het belandt bij EK-loting

Laatste update:

Anders dan bij het Europees clubvoetbal, kijkt de UEFA voor de potindeling van de loting voor EURO 2024 alleen naar de resultaten in de kwalificatiecyclus. Er wordt een ranglijst opgemaakt van alle kwalificatiepoules bij elkaar. De groepswinnaars komen daarbij het eerst aan bod, daarna de nummers twee. Bij poules met zes landen worden de resultaten tegen de hekkensluiter niet meegenomen, om zo het verschil met de groepen die uit vijf landen bestaan te compenseren.

Duitsland was als gastland zeker van Pot 1 en wordt vergezeld door Portugal, Frankrijk, Engeland, België en Spanje. De Rode Duivels stegen dankzij de overwinning van zondag naar Pot 1. Ook in Pot 2 zitten met Turkije, Hongarije en Denemarken gevaarlijke tegenstanders.

Nederland komt uit in Pot 3 en kan nu niet meer stijgen. Kroatië en Italië zijn nog niet zeker van hun EK-ticket, maar belanden bij kwalificatie waarschijnlijk ook in Pot 3 bij Nederland. Dat is niet ongunstig voor Oranje, want daardoor kunnen de gevaarlijke landen niet geloot worden.

In Pot 4 komen in ieder geval drie landen terecht die zich pas in het voorjaar van 2024 zullen kwalificeren via de play-offs van de Nations League.

Bij de loting op zaterdag 2 december om 18:00 uur in Hamburg wordt uit iedere Pot een land gehaald. De vier landen die daaruit komen vormen dan samen een EK-poule. Op het toernooi stoten de nummers één en twee sowieso door naar de achtste finale, terwijl ook de vier beste nummers drie zich kwalificeren voor de knock-outfase.

Virtuele potindeling loting EURO 2024 (* = al gekwalificeerd)

Pot 1
Duitsland*
Portugal*
Frankrijk*
Engeland*
België*
Spanje*

Pot 2
Hongarije*
Turkije*
Denemarken*
Albanië*
Roemenië*
Oostenrijk*

Pot 3
Schotland*
Nederland*
Kroatië
Italië
Servië
Slovenië

Pot 4
Slowakije*
Tsjechië
Zwitserland*
Winnaar play-offs
Winnaar play-offs
Winnaar play-offs

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

Naar Internazionale vs Bologna? Koop kaarten vanaf 28 euro in de ticketshop!
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
VZ Team van de Week: Boscagli en Saibari worden vergezeld door één Ajax-speler
23
Rondo: 'Ajax zal zich achter de oren krabben, ze hadden hem moeten halen'
7
Derksen kijkt naar Steven Berghuis en zegt: 'Ik zie het aan zijn hoofd'
17
Gakpo open over zijn geloof: 'Ik kreeg terug dat ik beter bij PSV kon blijven'
75

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties