Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Telefoon Ronald Koeman roodgloeiend: 'Coaches bellen hem met verzoek'

Laatste update:

Wijffels komt met een verklaring voor zijn uitspraak. De telefoon van bondscoach Ronald Koeman zal op roodgloeiend staan, vermoedt hij.

"Wat je merkt nu Oranje zich al geplaatst heeft voor het EK, is dat allemaal clubcoaches gaan bellen en een beetje druk uitoefenen dat de grote kanonnen gespaard blijven", vertelt Wijffels.

Ter illustratie haalt hij Liverpool-manager Jürgen Klopp aan. "Stel je bent Klopp, dan wil je absoluut niet dat Cody Gakpo en Virgil van Dijk ergens tegen Gibraltar, als de kwalificatie al gespeeld, nog een blessure oplopen."

"Geblesseerd raken op een knollenveld in Gibraltar tegen een tegenstander die er niks van kan, dat is wel een beetje een schrikbeeld", verwijst de journalist naar Daley Blind, die dat ooit overkwam met het Nederlands elftal.

Derhalve verwacht Wijffels een heel ander Nederlands elftal dan in het gewonnen duel met Ierland (1-0). "Clubcoaches drukken Koeman wel op het hart, van: pas op mijn spelers. Dus ik verwacht flink wat wisselingen dinsdag."

"Misschien spelen er zelfs wel elf anderen. Thijs Dallinga, Calvin Stengs, Joey Veerman, misschien zelfs Jordan Teze wel", somt Wijffels potentiële basisspelers op. Maar Koeman zal dat niet alleen doen om de verzoeken van clubcoaches te honoreren, benadrukt de journalist.

"Voor Dallinga is het natuurlijk een prachtig moment om zo'n jongen voor de eerste keer in het Nederlands elftal te kunnen zien. Het zal geen enorme graadmeter zijn, maar toch", besluit Wijffels.

Meer nieuws

Einde in zicht voor Ten Hag? 'Manager is 50 procent van de kleedkamer kwijt'
4
Naar Internazionale vs Bologna? Koop kaarten vanaf 28 euro in de ticketshop!
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
VZ Team van de Week: Boscagli en Saibari worden vergezeld door één Ajax-speler
23
Rondo: 'Ajax zal zich achter de oren krabben, ze hadden hem moeten halen'
7
Derksen kijkt naar Steven Berghuis en zegt: 'Ik zie het aan zijn hoofd'
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties