Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ugalde kroont zich tot held van Twente na zeldzame flater Unnerstall

Laatste update:

Twente, de nummer vijf van afgelopen Eredivisie-seizoen, maakte op de laatste speeldag indruk door Ajax probleemloos klop te geven in De Grolsch Veste (3-1). Nummer negen Heerenveen maakte op hetzelfde moment met 2-0 korte metten met Go Ahead Eagles. Die prestaties werden donderdag door de trainers van beide clubs beloond. Ron Jans trad bij Twente aan met precies dezelfde elf namen als tegen Ajax en ook collega Kees van Wonderen voerde ten opzichte van zondag geen wijzigingen door.

Het was Twente dat het best van start ging in Friesland. Zonder dat ze noemenswaardige kansen creëerden, tikten de Enschedeërs de bal probleemloos rond in de openingsfase. Na achttien minuten vond Twente een opening. Cerny ging aan de wandel op rechts en zette een een-tweetje op met collega - en jeugdexponent van Heerenveen - Michel Vlap. Cerny ontving de bal terug, slaagde in nóg een een-twee met Ugalde en schoot vervolgens onder de uitkomende Andries Noppert door: 0-1.

De goal was schitterend te noemen, maar een schitterend vervolg wist Twente hem niet te geven. Het had de bal wel, alleen ging het bij de eindpass telkens mis. Vlak voor de thee kreeg Twente het deksel op de neus. Haye besloot op de bonnefooi vanaf een meter of twintig uit te halen en Unnerstall verkeek zich lelijk op de zwabber in zijn bal: 1-1.

De gelijkmaker gaf het tot dan toe zwakke Heerenveen kracht. De Friezen kwamen als herboren uit de kleedkamer en zetten voor het eerst de bezoekers met de rug tegen de muur. Osame Sahraoui probeerde halverwege de tweede helft Unnerstall te verrassen met een als voorzet vermomd schot, maar dit keer was de Duitse doelman wel alert. Aan de overkant moest ook Noppert zijn mannetje staan. Pogingen van Röbin Propper en invaller Ricky van Wolfswinkel strandden beide op de vuisten van de pas teruggekeerde sluitpost, en de score bleef in evenwicht.

In extremis kwam Heerenveen nog héél dichtbij. Invaller Daniel Karlsbakk zette een dribbel op en zag de bal via een Twents been én de paal net niet in het doel belanden. Ugalde had even later meer geluk. De Costa Ricaan kreeg de bal voor zijn voeten na een goede verdedigende actie van Daan Rots, en schoof onder de voeten van Noppert door: 1-2.

Eredivisie
sc Heerenveen
1 - 2
FC Twente

Meer nieuws

Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van Ajax
9
Serieuze problemen voor Feyenoord: 'De club wordt de stad uitgejaagd'
35
Kraay ziet 'achterlijke, debiele' actie bij NAC: 'Hoe haal je dit in je hoofd?!'
3
Juventus pakt na erbarmelijke wedstrijd en 2-0 achterstand toch nog een punt
5
Hans Kraay junior heeft live in de uitzending nieuws over Hedwiges Maduro
10
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties