Update: Rijnmond trekt bericht over vertrekwens van Slot plots in
Woensdag, 24 mei 2023 om 20:28 • Jeroen van PoppelLaatste update: 20:30

Update 20.28 uur: Rijnmond trekt bericht over vertrekwens van Slot plots in
Rijnmond heeft de berichtgeving over Arne Slot woensdagavond alweer ingetrokken. Het artikel over het aanstaande vertrek van de trainer van Feyenoord is niet meer terug te vinden op de website. "Eerder verscheen in dit artikel informatie over een eventueel vertrek van Arne Slot naar Tottenham, hierin stonden een aantal zaken waarvan nog niet alles is bevestigd", is het enige dat Rijnmond nog meldt.

Het originele artikel op Voetbalzone:
Arne Slot zet zijn zinnen op een vertrek naar Tottenham Hotspur, zo meldt Rijnmond. Het management van de trainer heeft de onderhandelingen met Feyenoord geopend. De Rotterdammers bereidden het beste trainerscontract uit de clubhistorie voor in de hoop om Slot te kunnen behouden, maar de hoofdcoach geeft aan afscheid te willen nemen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Rafaela Pimenta, de opvolger van wijlen Mino Raiola en de zaakwaarnemer van Slot, was woensdag uitgenodigd door Feyenoord voor een gesprek. De Rotterdammers wilden een sterk verbeterd contract aanbieden aan Slot, maar het management van de coach liet het zover niet komen en wilde juist praten over een vertrek. Slot heeft geen gelimiteerde afkoopsom in zijn contract staan om deze zomer te verkassen. De vertrekclausule die wél in zijn verbintenis staat gaat op 1 juli 2024 in.

Tottenham zou al hebben geïnformeerd bij Feyenoord. Op dit moment is volgens Rijnmond sprake van een verschil van vijf miljoen euro tussen vraag en aanbod. De regionale omroep sluit niet uit dat the Spurs op korte termijn met het gewenste bedrag over de brug komen. Het lijkt er dan ook sterk op dat het dienstverband van Slot bij Feyenoord na twee zeer succesvolle jaren ten einde zal komen. De coach bereikte vorig jaar de finale van de Conference League en leidde Feyenoord dit seizoen naar het landskampioenschap.

Feyenoord oriënteert zich momenteel noodgedwongen op de opvolging van Slot. De clubloze Peter Bosz heeft een verleden als speler en technisch directeur bij Feyenoord en wordt vanwege zijn aanvallende speelstijl, vergelijkbaar met Slot, veel genoemd. Volgens Rijnmond staat Bosz echter niet bij iedereen binnen de organisatie op de lijst met opties. Pascal Jansen, die bij AZ de opvolger werd van Slot, staat er intern bij Feyenoord wél goed op, klinkt het. Feyenoord overweegt ook de optie om Sipke Hulshoff, assistent van Slot, door te schuiven. In dat geval zal een ervaren assistent worden aangetrokken.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

 
Eredivisie
 
Feyenoord

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties