Schrijf een reactie...
Feyenoord bevestigt komst Te Kloese: 'Onmogelijk om nee te zeggen'
Zaterdag, 27 november 2021 om 18:05 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 18:06

Dennis te Kloese is de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord, zo bevestigt de club zaterdagavond via de officiële kanalen. Hij volgt daarmee Marc Koevermans op, die onlangs bekendmaakte per 1 december te zullen stoppen vanwege aanhoudende bedreigingen van een deel van de Feyenoord-aanhang. Te Kloese komt over van LA Galaxy, waar hij eveneens algemeen directeur was, en beleeft halverwege januari zijn eerste werkdag in De Kuip.

In het verleden was Te Kloese ook al eens in beeld om aan de slag te gaan als directeur van Feyenoord, maar die kans liet de bestuurder destijds aan zich voorbij gaan. Nadat bekend werd dat Koevermans zijn taken zou neerleggen als algemeen directeur, legde Feyenoord al snel contact met Te Kloese, waarna een mondeling akkoord werd bereikt. De afgelopen weken sprak hij met alle bepalende geledingen binnen Feyenoord, waarna de aandeelhouders goedkeuring gaven voor zijn aanstelling. Ook de naam van CDA'er Theo van Eijk zong korte tijd rond in De Kuip.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Het was voor mij onmogelijk om nee te zeggen tegen Feyenoord", verklaart Te Kloese in een eerste reactie. Hij is 'trots en vereerd' door zijn nieuwe functie. "Ik zie het als een fantastische mogelijkheid en tegelijkertijd als een unieke uitdaging en avontuur voor mij en mijn familie. Feyenoord is een schitterende club met een prachtige geschiedenis, een fantastische en trouwe achterban en met volop mogelijkheden op een mooie toekomst. Natuurlijk weet ik dat er vele uitdagingen liggen. Deze ga ik vol overtuiging en enthousiasme aan door gebruik te maken van mijn langjarige ervaring."

Te Kloese was vanaf het eerste moment topkandidaat om Koevermans op te volgen en heeft volgens De Telegraaf 'een groot netwerk in landen waar Ajax en PSV al jaren spelers scouten'. Hij was tussen 2014 en 2018 werkzaam als directeur van de Mexicaanse voetbalbond. Te Kloese was in het verleden tevens werkzaam als scout van Ajax, totdat hij in 2003 aan de slag ging als hoofdscout van Chivas Guadalajara.

Nadat Te Kloese sportief directeur werd bij Chivas USA, was hij ook werkzaam als hoofd opleidingen van Tigres UANL in Mexico, directeur jeugdvoetbal van de Mexicaanse voetbalbond, sportief directeur van Chivas Guadalajara, algemeen directeur van de Mexicaanse voetbalbond en sinds 2018 directeur bij LA Galaxy. De Nederlandse beleidsbepaler, van huis uit jurist, heeft volgens een grote bijdrage gehad aan de ontwikkeling van de jeugdopleiding en het scoutingsysteem bij de club uit Los Angeles.

 
Eredivisie
 
Feyenoord

Poll
Vind jij dit een goede zet van Feyenoord?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Reacties