Arne Slot reageert op besmetting Bijlow: 'We waren een beetje nerveus'
Woensdag, 24 november 2021 om 20:15 • Jordi TomasowaLaatste update: 20:16

Feyenoord gaat Justin Bijlow in het duel met Slavia Praag missen, zo stelt Arne Slot daags voor de ontmoeting met Slavia Praag in de Conference League. De doelman moet het duel missen vanwege een positieve coronatest. Slot heeft echter het volste vertrouwen in zijn vervanger, Ofir Marciano. "Bijlow is de nummer één van Nederland en dat geeft hij aan hoe goed hij is. Marciano is echter de nummer één van Israël en is gewend om grote wedstrijden te spelen."

Dinsdag werd bekend dat Feyenoord tijdens het Conference League-duel met Slavia Praag geen beroep kan doen op Bijlow, daar de doelman positief testte op corona. Slot kreeg eerder als trainer van AZ te maken met spelers die uitvielen vanwege de coronapandemie. "We waren een beetje nerveus of het alleen bij Justin zou blijven", aldus Slot tijdens de persconferentie. "Ik ben een beetje een expert, dat komt door mijn ervaringen met coronagevallen toen ik nog bij AZ werkte. Een besmetting kan tien dagen duren en we weten dus pas later of de positieve test van Justin invloed heeft op verschijnselen bij andere spelers. Daarom testen we de spelers. Gisteren, en vandaag wederom."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Slot steunt schlemiel: ‘Het is nu aan hem om terug te komen zoals Dessers’ | Arne Slot: ‘Ik kijk heel veel voetbal, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt’

Volgens Slot baalt Bijlow ervan dat hij de wedstrijd tegen Slavia Praag moet missen. "Justin heeft ook wel wat klachten", laat de oefenmeester weten. "Of hij zondag tegen FC Twente ook ontbreekt? Dan moet je bij onze dokter zijn, ik vind het lastig om er antwoord op te geven." Slot heeft echter het volste vertrouwen in zijn vervanger Marciano. "Bijlow is de nummer één van Nederland en dat geeft hij aan hoe goed hij is. Marciano is echter de nummer één van Israël en is gewend om grote wedstrijden te spelen. We wilden iemand die niet in de war zou raken als hij een grote wedstrijd zou moeten keepen."

"Topclubs hebben vaak drie ervaren keepers, maar uit financieel oogpunt hebben wij gekozen voor twee ervaren keepers en Tein Troost en Thijs Jansen als jonge talenten daar achter." Volgens de trainer van Feyenoord behoren de Rotterdammers tot de kanshebbers voor het winnen van de Conference League, mochten ze de poulefase doorkomen. "Alle clubs die er na de winter nog bij zijn, kunnen dat", laat Slot weten. "Er zitten een paar sterke clubs tussen maar ook minder sterke. We zijn heel blij als we overwinteren, als dat ook nog kan zonder tussenronde en dus als groepswinnaar is dat mooi. Feyenoord heeft donderdag op bezoek bij Slavia aan één punt genoeg om groepswinst veilig te stellen.

 
Conference League
 
Feyenoord
 
Arne Slot
 
Justin Bijlow
 
Ofir Marciano

>
UEFA Europa Conference League
Slavia Prague
2
2
Feyenoord
Donderdag, 25 november 2021 om 18:45
Meer nieuws
   
00:00
00:00
'Mijn management zei: 'Doe het gewoon, als je slaagt, kun je alle kanten op''
0
   
22:55
22:55
Vinícius Júnior schiet Real Madrid op magistrale wijze langs Sevilla
62
   
22:42
22:42
Napoli in kleineert Lazio onder aanvoering van Dries Mertens
10
   
22:02
22:02
Markus Schubert ontsnapt aan grote blunder bij mat Vitesse - AZ
19
   
22:00
22:00
Marco van Basten maakt opvallende shortlist voor Ballon d'Or-winst
25
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties