Jonathan Ikoné stapt voor vijftien miljoen euro over naar Serie A
Vrijdag, 31 december 2021 om 11:19 • Mart van MourikLaatste update: 11:27

Jonathan Ikoné verlaat Lille OSC voor Fiorentina, zo bevestigen beide clubs via de officiële kanalen. Fabrizio Romano meldde elf dagen geleden al dat La Viola een bedrag van veertien miljoen euro overmaakt naar de club uit de Ligue 1 voor de diensten van de de 23-jarige vleugelspits. Daarbovenop kan een som van één miljoen euro aan bonussen komen.

Ikoné zet zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis in Florence. De aanvaller beschikte bij Lille nog over een contract dat doorliep tot medio 2023. Op 1 december maakte Romano al bekend dat de onderhandelingen tussen beide partijen vergevorderd waren. Toen schreef de transfermarktexpert reeds dat er gesproken werd over een langdurig contract en dat er een bedrag van vijftien miljoen euro gemoeid zou zijn met de deal.

Fiorentina lijkt een goede deal gesloten te hebben, daar Transfermarkt een geschatte waarde van 22 miljoen euro aan Ikoné toeschrijft. In 2010 werd de buitenspeler opgenomen in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. Na tussentijdse verhuurperioden aan Montpellier, vertrok Ikoné in de zomer van 2018 voor een bedrag van vijf miljoen euro naar Lille. In het huidige seizoen kwam hij tot in totaal 25 wedstrijden, waarin hij 2 keer tot scoren kwam en 2 assists verzorgde.

 
Serie A
 
Ligue 1
 
Fiorentina
 
Lille OSC

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties