Club Brugge bevestigt aanstelling van Alfred Schreuder
Maandag, 3 januari 2022 om 18:34 • Laatste update: 19:05

Alfred Schreuder wordt bij Club Brugge de opvolger van de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement, zo maakt de Belgische topclub maandagavond officieel wereldkundig. De 49-jarige oefenmeester tekent in Brugge een contract voor anderhalf jaar. Schreuder voegt zich zo snel mogelijk bij zijn nieuwe spelersgroep, die maandag is vertrokken voor een trainingskamp in het Spaanse Marbella. Het is niet bekend of de nieuwe coach zaterdag al op de bank zit tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Feyenoord.

Schreuder is clubloos sinds hij in het kielzog van Ronald Koeman vertrok bij Barcelona. Hij was bij Barcelona werkzaam als assistent, nadat hij eerder voor Vitesse (assistent), FC Twente (assistent-, interim- en hoofdtrainer), TSG 1899 Hoffenheim (assistent- en later hoofdtrainer) en Ajax (assistent) actief was geweest. FC Basel meldde zich afgelopen tijd ook al bij Schreuder, maar hij legde een aanbieding van de Zwitserse topclub naast zich neer omdat hij daar niet tussentijds wilde instappen. Club Brugge heeft hem ogenschijnlijk wel kunnen overtuigen.

Meer: Mark van Bommel is topkandidaat om trainerscarrière in België te vervolgen | Alfred Schreuder neemt met landstitel op zak afscheid van Club Brugge

Club Brugge - de werkgever van Noa Lang, Ruud Vormer en Bas Dost - zocht een nieuwe trainer nadat Clement de overstap naar AS Monaco maakte om daar de opvolger te worden van de ontslagen Niko Kovac. Het Laatste Nieuws schreef eerder op de maandag al dat 'alles in de richting van Schreuder wijst', al had de Belgische topclub nog meer buitenlandse kandidaten in het vizier. Zo noemde de krant de naam van Xabi Alonso, die momenteel het tweede elftal van Real Sociedad onder zijn hoede heeft.

Het Laatste Nieuws stelde dat ook de namen van Frank de Boer en Mark van Bommel de afgelopen dagen 'ter sprake kwamen' bij Club Brugge. Beide Nederlandse trainers zitten momenteel zonder werk: De Boer sinds zijn vertrek als bondscoach van Oranje, Van Bommel nadat hij ontslagen werd door VfL Wolfsburg. Hun namen werden echter minder concreet genoemd dan die van Schreuder, met wie de gesprekken maandag naar tevredenheid zijn afgerond.

 
Pro League
 
Club Brugge
 
Alfred Schreuder
 
Mark van Bommel
 
Frank de Boer

Poll
Een verstandige keuze van Alfred Schreuder?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties