Leonardo Bonucci weet straf na aanvaring met Inter-official
Donderdag, 13 januari 2022 om 16:59 • Jordi TomasowaLaatste update: 17:43

Leonardo Bonucci was woensdag tijdens de Supercoppa tegen Internazionale (2-1 verlies) verwikkeld in een verhitte woordenwisseling met een official van i Nerazzurri. Ti ammazzo, ik vermoord je, heeft de woedende verdediger van Juventus volgens il Tempo geroepen. Voor het handgemeen heeft hij nu een boete van tienduizend euro gekregen.

De Supercoppa leek woensdagavond uit te draaien op een strafschoppenserie, tot Alexis Sánchez de ploeg van trainer Simone Inzaghi in de blessuretijd van de verlenging alsnog de beker bezorgde. Met het oog op die strafschoppenreeks besloot Juventus-trainer Massimiliano Allegri Bonucci één minuut voor tijd in te brengen. Op het moment dat de verdediger zich echter klaarmaakte voor een invalbeurt scoorde Sánchez de winnende treffer.

De bank van Inter veerde op van blijdschap, maar hier was Bonucci duidelijk niet van gediend. Er ontstond een aanvaring tussen de verdediger en Inter-official Cristiano Mozzillo, waarbij Bonucci volgens il Tiempo zou hebben gezegd: "Je viert geen feest in mijn gezicht, wat de fuck ben je aan het doen? Ik ga je vermoorden!" Mozzillo antwoordde: "Wat ben je aan het doen?", voordat het leek alsof hij Bonucci probeerde weg te duwen.

Op de videobeelden is te zien hoe Bonucci zijn handen opheft naar Mozzillo, terwijl het het Italiaanse medium beweert dat verschillende ooggetuigen zeggen dat de verdediger de Inter-official daadwerkelijk met zijn vuist sloeg. Er werd door de Italiaanse bond een officieel onderzoek ingesteld, waardoor Bonucci moest vrezen voor een langdurige schorsching. Hij komt er nu echter vanaf met een boete van tienduizend euro.

 
Supercoppa
 
Juventus
 
Internazionale
 
Leonardo Bonucci
 
Massimiliano Allegri

>
Super Cup
Internazionale
2
1
(e)
Juventus
Woensdag, 12 januari 2022 om 21:00
Meer nieuws
   
13:32
13:32
Toornstra ontroostbaar na verloren finale: 'Is een echte Feyenoorder geworden'
2
   
12:51
12:51
'Noodgreep Xavi bij Barcelona op weg om ploeggenoot Noa Lang te worden'
9
   
12:45
12:45
Zlatan doet opvallende onthulling: 'Ik speelde zes maanden zonder kruisband'
47
   
11:55
11:55
Feyenoord slaat terug: 'AZ was ons al lang en breed voorbij!'
48
   
11:53
11:53
Mancini ontspoort en deelt vuistslagen uit aan meerdere ploeggenoten
55
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties