Sevilla-middenvelder Jordán door Betis-publiek geraakt met buis
Zaterdag, 15 januari 2022 om 22:27 • Jeroen van PoppelLaatste update: 00:44

De stadsderby in de Copa del Rey tussen Real Betis en Sevilla is zaterdagavond kort voor rust stil komen te liggen. Joan Jordán, middenvelder van de bezoekers, werd bekogeld vanaf de tribunes en geraakt door een buis. Aanvankelijk sijpelde door dat die van ijzer was, maar het voorwerp was waarschijnlijk van plastic. Jórdan ging gehavend op de grond liggen, maar de schade lijkt mee te vallen. Toch is de middenvelder naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De wedstrijd is (bij een 1-1 stand) inmiddels definitief gestaakt, zo bevestigt de Spaanse voetbalbond.

Het vak van waaruit de staaf werd gegooid kreeg na het stilleggen van de wedstrijd bezoek van politieagenten. De vermoedelijke dader is vervolgens gearresteerd, zo melden Spaanse media. De spelers van Real Betis kwamen na de definitieve staking nog even het veld op om het thuispubliek in het Benito Villamarín te bedanken voor de steun. Het is nog onbekend of de wedstrijd op een later tijdstip uitgespeeld wordt.

Spaanse media wijzen erop dat er in 2007 een vergelijkbaar voorval was tijdens de derby tussen Real Betis en Sevilla. Toen werd Juande Ramos, de toenmalige trainer van de bezoekers, getroffen door een volle fles water. De schrik was toen groter, omdat Ramos bewusteloos achter bleef. Er werd gevreesd voor een schedelbreuk, maar in het ziekenhuis werd geen letsel vastgesteld. Opmerkelijk genoeg werd die wedstrijd twintig dagen later alsnog uitgespeeld.

 
Copa del Rey
 
Sevilla

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties