Mino Raiola krijgt er flink van langs in Rondo: 'Hoe haal je het in je hoofd?'
Dinsdag, 18 januari 2022 om 13:23 • Jordi TomasowaLaatste update: 13:55

Emile Schelvis begrijpt niet waarom Mino Raiola Mohamed Ihattaren afgelopen zomer op huurbasis bij Sampdoria heeft gestald. Het avontuur in Italië liep voor de middenvelder van Juventus uiteindelijk uit op een desillusie. De voormalig PSV'er brak met Raiola als zaakwaarnemer en gaf onlangs in een interview met De Telegraaf aan dat hij bij Sampdoria aan zijn lot werd overgelaten en ook geen salaris ontving.

"Wat een enorme blunder van Mino Raiola, hoe haal je het in je hoofd om hem bij Sampdoria te stallen?", zo sneed Schelvis het onderwerp maandag bij Rondo van Ziggo Sport aan. "Kijk gewoon naar hoe Sampdoria speelt, wat ze de laatste jaren hebben gedaan, hoe hun selectie eruitzag. Er was helemaal geen plek voor hem, niet aan de rechterkant en niet als als nummer tien, want die positie bestaat (bij Sampdoria, red.) niet. Wat moest hij daar zoeken? Dan kom je bij een trainer terecht die denkt: die jongen moet eerst opgetraind worden."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Youri Mulder vindt het echter te makkelijk om de schuld bij Raiola neer te leggen. "Alles wat ik lees en wat jij nu ook zegt, het is altijd de schuld van anderen", zei de analist. "Het is de schuld van Mino Raiola, van PSV, Juventus en Sampdoria. Sampdoria is gewoon een hele goede middenmoter. Ik heb ook heel erg het gevoel dat zo'n speler daar komt en denkt: ik ben hier de beste, ik ga hier een beetje hetzelfde gedrag vertonen wat ik PSV vertoonde. Iedereen heeft met hem gewerkt bij PSV, het is niemand gelukt, ze hebben er zoveel energie ingestoken. Bij Sampdoria waarschijnlijk ook."

Schelvis bleef bij zijn standpunt dat Ihattaren zich meer had moeten verdiepen in Sampdoria. "Waar ga je voor voetballen, waar ga je voor spelen? Hij weet toch niet wat Sampdoria inhoudt, hij vaart op het kompas van Mino Raiola, de beste spelersmakelaar van de wereld", klonk Schelvis cynisch. Mulder is echter van mening dat Ihattaren zelf ook verantwoordelijk moet worden gehouden voor zijn gemaakte keuzes.

"Ihataren wilde zelf niet meer bij PSV blijven en moest daar weg", gaf Mulder aan. "Raiola brengt hem nota bene naar Juventus. Waarschijnlijk heeft hij daar ook heel veel aan verdiend, dus de speler ook, hè. Aan tekengelden, salarissen etcetera, dus Raiola heeft het allemaal gedaan? Je moet gewoon zorgen dat je aan het spelen komt en je kunt ook nog nee zeggen. Bij Sampdoria zijn ze helemaal klaar met Ihattaren, en de selectie ook. Die denken: blij dat hij weg is. En dat is ook niet zonder reden waarschijnlijk. Je haalt als FC Utrecht of een volgende club wel wat in je selectie. Clubs gaan ook denken: moeten we dat wel doen?" Utrecht wil Ihattaren in principe huren, zo gaf technisch directeur Jordy Zuidam toe tegenover ESPN. Ihattaren moet daarvoor eerst zijn geschil met Juventus over zijn plotse vertrek bij Sampdoria uitpraten.

 
Eredivisie
 
Serie A
 
Sampdoria
 
Juventus
 
PSV

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties