Theo soleert van eigen helft (!) naar wereldgoal en brengt AC Milan dichtbij

Bij de bezoekers begonnen Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners allen in de basiself van trainer Gian Piero Gasperini. De spanning leek beide ploegen in het eerste bedrijf overduidelijk parten te spelen. Waar de thuisploeg kampte met titelstress, wist Atalanta dat er gewonnen moest worden om een ticket voor de Europa League in eigen hand te houden. Het zorgde ervoor dat de aanwezige supporters in het San Siro voor rust een matte wedstrijd voorgeschoteld kregen.

I Rossoneri poogden tevergeefs via de lange bal tot kansen te komen, terwijl Atalanta te slordig combineerde om Milan-doelman Mike Magnan serieus te testen. De wedstrijd leek in de 40ste minuut te ontbranden, toen Olivier Giroed op de rand van het zestienmetergebied een duw in zijn rug kreeg van Berat Djimsiti. Zowel scheidsrechter Daniele Orsato als de dienstdoende VAR wilde echter van niets weten.

Milan begon allesbehalve overtuigend aan de tweede helft, maar slaagde er desondanks wel in om uit de counter genadeloos toe te slaan. Leão werd diep gestuurd door de koud ingevallen ingevallen Junior Messias, liet vervolgens Koopmeiners zijn hielen zien en rondde daarna fraai af door de benen van Juan Musso: 1-0. Atalanta was niet bij machte om aanvallend een vuist te maken, waardoor Hernández de wedstrijd een kwartier voor tijd op schitterende wijz in het slot gooide. De linksback soleerde van eigen helft, kon niet worden aangepakt door een drietal Atalanta-spelers en schoof hierna beheerst met links binnen: 2-0.