Mancini ontspoort en deelt vuistslagen uit aan meerdere ploeggenoten
Donderdag, 26 mei 2022 om 22:50 • Tim CozijnsenLaatste update: 00:27

Gianluca Mancini heeft voor veel opschudding gezorgd door woensdagavond na afloop van de gewonnen finale van de Conference League vuistslagen aan twee ploeggenoten uit te delen. De verdediger van AS Roma was net na het laatste fluitsignaal niet gediend van een omhelzing van ploeggenoot Bryan Cristante, en kon na het in ontvangst nemen van de medaille ook de aanwezigheid van Felix Afena-Gyan niet waarderen. Beide ploeggenoten schrokken zich dood toen zij een vuistslag van Mancini ontvingen.

De spelers van AS Roma waren na het behalen van de Conference League-titel dolgelukkig, al was dat bij één speler niet goed te zien. Mancini zat na afloop van de wedstrijd op zijn knieën op het veld toen ploeggenoot Cristante op de verdediger afliep om hem te omhelzen. Mancini was daar echter niet van gediend en reageerde furieus door met zijn vuist in het middenrif van de 27-jarige middenvelder te slaan. Cristante schrok zichtbaar van het moment en besloot om snel door te lopen.

Het bleef niet bij dat ene moment, want nadat de spelers van AS Roma hun winnaarsmedaille in ontvangst hadden genomen, besloot Mancini wederom een speler aan te vallen. Afena-Gyan kwam zijn teamgenoot opzoeken, die met een lichte klap in zijn gezicht het startschot gaf voor wat daarna komen zou. Toen de Ghanees besloot bij Mancini te blijven staan, werd hij eerst weggeduwd door Mancini, om vervolgens een vuist op zich af te zien komen.

Of de vuist van de Italiaan Afena-Gyan raakte wordt niet duidelijk uit de beelden. De negentienjarige aanvaller nam het voorval overigens zelf niet ernstig op, zo liet hij even later weten. "Het was niet serieus. We geinen en vechten tegelijkertijd. Dat is hoe het is. Het is normaal, niks serieus."

 
Conference League
 
AS Roma
 
Gianluca Mancini
 
Bryan Cristante
 
Felix Ohene Afena-Gyan

>
UEFA Europa Conference League
AS Roma
1
0
Feyenoord
Woensdag, 25 mei 2022 om 21:00
Meer nieuws
   
19:05
19:05
Xabi Alonso verschuilde bizarre blessure tijdens halve finale WK 2010
4
   
17:53
17:53
Dessers biecht op: 'Deur naar Feyenoord is niet helemaal dicht'
47
   
17:16
17:16
'Ten Hag krijgt serieuze concurrentie in de strijd om Frenkie de Jong'
70
   
16:49
16:49
Suárez is nog steeds transfervrij op te halen: 'De deal is afgeketst'
61
   
16:32
16:32
'Engelse promovendus geeft miljoenen uit en shopt bij Liverpool en Bayern'
19
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties