Bayern München stuurt aanvaller én verdediger naar Eredivisie-clubs
Woensdag, 6 juli 2022 om 15:10 • Mart van MourikLaatste update: 23:23

Rémy Vita maakt definitief de overstap van Bayern München naar Fortuna Sittard, zo meldt laatstgenoemde dinsdag via de officiële kanalen. De 21-jarige linksback kwam uit voor het tweede elftal van der Rekordmeister en tekent in Sittard een contract dat hem tot medio 2026 aan de club bindt. Alex Timossi Andersson verkast daarnaast van Bayern naar sc Heerenveen.

Vita is de vierde aanwinst voor Fortuna Sittard, dat eerder al Burak Yilmaz, Michael Verrips en Ivo Pinto wist te strikken. "Ik heb de kans gekregen om in de afgelopen seizoenen ervaring op te doen in verschillende landen en competities", vertelt de Fransman via de clubwebsite van Fortuna. "Dit neem ik mee naar Sittard. Ik wil me hier graag verder ontwikkelen. Dat de club vertrouwen in me heeft, blijkt wel uit mijn vierjarige verbintenis."

Vita doorliep de jeugdopleiding van Angers SCO en tekende in de zomer van 2018 zijn eerste profcontract bij Troyes. Twee jaar later maakte de linksachter de overstap naar het tweede elftal van Bayern München, waarna hij afgelopen seizoen op huurbasis bij Barnsley werd gestald. In de Championship kwam de verdediger tot negentien officiële duels. Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna, kijkt erg uit naar de komst van Vita. "Rémy is een enorm getalenteerde linksback, een speler die beschikt over specifieke kwaliteiten waar we naar op zoek waren."

Woensdag is daarnaast ook bekend geworden dat Andersson de komende seizoenen in de Eredivisie te bewonderen is. De Zweedse aanvaller is, net als Vita, afkomstig van Bayern en heeft een verbintenis ondertekend die hem tot 2026 aan zijn nieuwe club bindt. Andersson, die als jong talent door de Duitse recordkampioen weggeplukt werd bij Helsingborgs IF in Zweden, is de derde versterking voor Heerenveen, dat eerder al Andries Noppert en Mats Köhlert vastlegde.

Ferry de Haan, technisch manager van de Friezen, legt uit waarom hij denkt dat Andersson een versterking is voor zijn team. "Alex is een snelle speler en heeft veel diepgang, zowel met als zonder de bal. Daarbij weet hij ook goed het overzicht te behouden voor zijn medespelers voor de goal. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ruim 100 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Het is dan ook een speler waar in onze ogen nog veel rek in zit. We zijn dan ook blij dat we hem voor langere tijd hebben kunnen vastleggen."

 
Eredivisie
 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
sc Heerenveen
 
Fortuna Sittard

>
Eredivisie
sc Heerenveen
-
-
Fortuna Sittard
Zaterdag, 27 augustus 2022 om 21:00
Meer nieuws
   
06:00
06:00
VZ 5: CL-succes voor Roger Schmidt; Ronaldo kondigt onthulling aan
0
   
23:18
23:18
'Atlético Madrid slaat megabod van 130 miljoen euro van Manchester United af'
67
   
23:00
23:00
Unibet: odd van 2.23 voor een goal van Pavlidis tegen Gil Vicente
0
   
23:00
23:00
'Marcel Meeuwis deed zijn broek omlaag en ging met zijn reet op Kostas zitten'
51
   
22:57
22:57
Schmidt en Neres met anderhalf been in de groepsfase; Chery scoort fraai
51
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties