Bizarre oefenzege van Sparta haalt ook het nieuws in Noorwegen
Donderdag, 7 juli 2022 om 16:04

Voetballers en clubs zijn anno 2022 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski en Zlatan Ibrahimovic, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

De oefencampagne staat voor veel Nederlandse clubs nog in het teken van vertrouwen kweken en veel doelpunten maken. Dat geldt ook voor Sparta, dat woensdag tegen de amateurs van Steeds Hooger oefende en met maar liefst 0-24 wist te winnen. Dat is veruit de grootste overwinning die een Nederlandse betaald voetbalclub tijdens deze voorbereiding neerzette. Het vorige 'record' stond op naam van FC Emmen, dat met 0-16 van SVV'04 won, maar nu is Sparta dus aanvoerder van die denkbeeldige lijst.

De bijzonder ruime zege van Sparta was niet alleen in Nederland nieuws, zo blijkt. Ook in Noorwegen heeft men kennis genomen van de uitslag en reageerde Odds Ballklubb in perfect Nederlands op het nieuws. 'Goed gedaan jongens, maar met Tobias en Josh wordt het de volgende keer 0-48', zo valt er te lezen in een tweet van de Noorse club. Daarmee doelt het op de verkoop van Tobias Lauritsen en Joshua Kitolano, het duo dat door Odds aan Sparta werd verkocht. Zij sluiten eind juli pas aan bij de selectie van trainer Maurice Steijn.

 
Eredivisie
 
Sparta Rotterdam

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties