Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Advocaat en Curaçao willen liefst 6 Nederlandse spelers strikken richting WK'

Laatste update:

Maandagmiddag meldde De Telegraaf dat Advocaat er nog maar eens een buitenlands avontuur aan vastplakt. De 76-jarige trainer is definitief de nieuwe bondscoach van Curaçao. Cor Pot, Kees Jansma en Casper van Eijck complementeren de technische staf van de Nederlander.

Eerder op de maandag maakte de de Curaçaose voetbalbond al bekend dat Khalid Sinouh was aangesteld als de nieuwe technisch directeur van de nationale selectie. Hij kreeg de taak om een nieuwe bondscoach aan te stellen en is er dus snel uitgekomen met Advocaat.

"De oefenmeester begint zijn bondscoachschap onder meer door deze week met diverse spelers in Nederland te praten", schreef de ochtendkrant al. In Curaçao denkt men te weten wie Advocaat en Sinouh willen strikken. Deporte Vigilante noemt de namen van Chong, Bazoer, Obispo, Sambo, Hansen en Kluivert.

Van de genoemde namen is enkel Chong daadwerkelijk op Curaçao geboren. Hoewel zijn wieg in Willemstad stond, groeide de buitenspeler op in Rotterdam. Verder zet Advocaat dus in op de komst van vier Eredivisionisten en mag ook Dordrecht-verdediger Kluivert dromen van een interlandcarrière.

Bazoer speelde in het verleden zes interlands namens Oranje, maar zou nog een interlandswitch kunnen maken. De vijf andere namen op het lijstje van Sinouh speelden tot dusver enkel jeugdinterlands namens Nederland.

Curaçao staat momenteel negentigste op de FIFA-wereldranglijst. Het degradeerde afgelopen jaar nog naar League B van de CONCACAF Nations League. Toch blijft de Curaçaose voetbalbond ambitieus met deelname aan het WK van 2026 als belangrijkste doelstelling.
Advocaat was in september ook al op weg bondscoach van Curaçao te worden, maar kon het toen niet eens worden over een dienstverband. Hij liet destijds weten dat er organisatorische problemen zijn die hem zouden kunnen tegenhouden.

Meer nieuws

ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
0
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
13
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties