Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay lovend over Ajax-duo: 'Zij waren de twee spelers die het voortouw namen'

Laatste update:

Brobbey was opnieuw goud waard voor Ajax met een assist op Kristian Hlynsson, terwijl Berghuis aangever was bij het doelpunt van Carlos Forbs. "Brobbey en Berghuis namen samen het voortouw tegen NEC", zegt Afellay in Studio Voetbal. "Berghuis was weer enorm op dreef."

Meer: Beuker en De Lang onthullen: vier spelers moeten ‘geraamte’ van Ajax gaan vormen | Brian Brobbey wordt nog voor rust gewisseld bij Ajax

De analyticus haalt onder andere een moment uit de 25ste minuut aan, waar Brobbey als aanspeelpunt fungeerde, waarna Berghuis eronder kwam en het spel verlegde naar Steven Bergwijn. "Moet je kijken met welke intensiteit Brobbey en Berghuis daarna zelf het zestienmetergebied in rennen om aan te sluiten. Alsof hun leven ervan afhangt", stipt Afellay aan.

Afellay ziet Brobbey de laatste weken een goede indruk maken. "Ondanks de situatie waar Ajax dit seizoen in verkeert, vind ik het wel knap hoe hij zich staande houdt. Er is wat kritiek geweest op zijn balaannames en zijn afwerking, maar ik vind het wel knap dat hij zich op 21-jarige leeftijd zo sterk houdt bij Ajax en daar een van de dragende spelers is."

Brobbey was afgelopen donderdag twee keer trefzeker in het verloren Europa League-duel met Olympique Marseille (4-3). Afellay zag de spits van Ajax in het Stade Vélodrome zijn beste wedstrijd van het seizoen spelen. "En hij stond toen tegenover die twee fysiek sterke beren uit de Ligue 1 (Samuel Gigot en Chancel Mbemba, red.)", aldus de oud-prof.

Bart Vriends, eveneens aanwezig in het praatprogramma, denk dat je als directe tegenstander beter wat afstand kunt houden bij Brobbey. "Hij is sterk en leunt naar achter. Je moet een moment vinden om voor hem te komen of een ploeggenoot hebben die voor hem kruipt. Bij die goal tegen NEC komt hij volledig in zijn kracht door te leunen tegen zijn directe tegenstander. Dan is er bijna geen verdediger die eraan te pas komt. Als hij dan met zijn lichaam draait, zit je bijna op zijn rug."

Tot slot laat Afellay weten dat Brobbey hem doet denken aan Arouna Koné, de voormalig Ivoriaans international die speelde voor onder meer PSV, Sevilla en Everton. "Hij was ook supersterk. Dat was bijna fraude, zo sterk was hij. Als je voor hem wilde komen op de training van PSV, leek het wel alsof je een muur aan de kant moest zetten. Dat was echt bizar."

Eredivisie
NEC
1 - 2
Ajax

Meer nieuws

Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties