Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ajax en PSV strijden om piepjong defensief toptalent Jorthy Mokio'

Laatste update:

Mokio wordt omschreven als het grootste talent van Gent, de stad waar hij geboren is. Na zijn verjaardag afgelopen donderdag is de linkspoot door trainer Hein Vanhaezebrouck direct opgenomen in de wedstrijdselectie van de Buffalo's.

Indien Mokio tegen Standard Luik in actie komt, is hij de jongste debutant in het Belgische voetbal. Daarmee kan hij de gestopte Nii Lamptey (16 jaar en 6 dagen) en Belgisch topscorer aller tijden Romelu Lukaku (16 jaar en 11 dagen) aftroeven.

Het Laatste Nieuws, een belangrijk dagblad in België, sprak met meerdere jeugdtrainers en makelaars over Mokio. "Het is een fenomeen", kreeg de redactie onder meer te horen. Voor zijn leeftijd zou Mokio behoorlijk volwassen zijn, terwijl hij verder uitblinkt in de duels en in balbezit iets extra's kan toevoegen.

Ajax en PSV krijgen concurrentie van meerdere buitenlandse clubs, waaronder Borussia Dortmund en LOSC Lille. Dat Mokio nog niet eerder bij de wedstrijdselectie van Gent zat heeft vooral te maken met zijn contractsituatie. "Had hij wel al getekend, wat in België mogelijk is vanaf 15 jaar, dan had hij al eerder selecteerbaar geweest voor de A-ploeg."

Gent doet er alles aan om Mokio te behouden, ook op financieel vlak. "Ik ga niet over de sommen spreken die we nu aangeboden hebben. Maar het is gigantisch", aldus CEO Michel Louwagie. Volgens Het Laatste Nieuws is Gent inmiddels al van plan om Mokio een verbeterde aanbieding te doen.

Mokio werd door Gent in 2021 opgepikt bij KFC Merelbeke. De centrumverdediger behoort officieel nog tot de selectie van Gent Onder 18, maar deed ook al een aantal duels mee in de UEFA Youth League. Daarnaast is Mokio jeugdinternational bij België Onder 18. Mogelijk kunnen Ajax of PSV het defensieve toptalent verleiden tot een overstap naar Nederland.

Meer nieuws

Kraay jr. las nieuws over Feyenoorder: 'Meest belachelijke bericht in maanden'
1
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
7
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
49
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
23
Brands bevestigt belangstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
5
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
57

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties