Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ gaat zonder Jesper Karlsson voor comeback tegen Anderlecht

Laatste update:

Jansen kondigde woensdag het slechte nieuws aan dat Karlsson nog te geblesseerd is. De Zweed viel vorige week een kwartier voor tijd in, maar bleef daarna last houden van de bovenbeenblessure die hem daarvoor al aan de kant hield. Ook zonder Karlsson deed AZ zondag het nodige vertrouwen op, door Fortuna Sittard met 0-3 te verslaan. Daarnaast kan de ploeg van Jansen in eigen huis buigen op uitstekende statistieken in de Conference League. Alle zeven thuiswedstrijden dit seizoen, inclusief voorrondes, werden gewonnen. Op het duel in de tweede voorronde met FK Tuzla City na (1-0), wist AZ in al die wedstrijden minimaal tweemaal te scoren.

Jansen heeft voor de cruciale return geen verrassingen in petto wat betreft de basisopstelling. Dat betekent dat Mathew Ryan het doel verdedigt. De Australiër ziet voor hem een viermansdefensie bestaande uit Yukinari Sugawara, Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos en Milos Kerkez. Op het middenveld moet Jordy Clasie voor de controle zorgen. Tijjani Reijnders en Sven Mijnans completeren de middenlinie. Voorin is Myron van Brederode opnieuw de vervanger van Karlsson. Vangelis Pavlidis is de spits, Jens Odgaard start vanaf rechts.

Anderlecht kan zich voor het eerst sinds 1990 plaatsen voor een Europese halve finale. Dat jaar bereikten de Belgen de finale van de Europacup II, die dankzij een dubbelslag van Gianluca Vialli gewonnen werd door Sampdoria: 2-0. Yari Verschaeren kan vanwege zijn gescheurde kruisband niet meedoen. Benito Raman, vorige week nog invaller, liep op de training een blessure op en is er dus ook niet bij. De maker van de 1-0 in Brussel, Michael Murillo, is wél fit genoeg gebleken.

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, Kerkez; Clasie, Reijnders, Mijnans; Van Brederode, Pavlidis, Odgaard.

Opstelling Anderlecht: Verbruggen; Murillo, Debast, Vertonghen, N'Diaye; Diawara, Rafaelov, Ashimeru, Dreyer; Amuzu, Slimani.

Europa Conference League
AZ
2 - 0
Anderlecht
Welke club bereikt de halve finale?

Meer nieuws

'Real Madrid gaat contracten van 2 absolute grootheden verlengen'
0
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
3
Kroes onthult: Ajax heeft Louis van Gaal benaderd om nieuwe trainer te worden
12
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
1
Player of the Season-award gaat voor vijfde keer op rij naar Man City-speler
18
Vitesse definitief verlost van Russische inmenging: aandelenoverdracht afgerond
81

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties