Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen doet zichzelf veel tekort met remise tegen Borussia Dortmund

Laatste update:

Aan de kant van Leverkusen begon Jeremie Frimpong zoals verwacht in de basis. De Oranje-international moest net als de vleugelverdediger aan de andere kant, Alejandro Grimaldo, voor aanvallende bijdrage over de flank zorgen. Florian Wirtz, Jonas Hofmann en Victor Boniface waren de voorste drie pionnen van Alonso. Bij Dortmund moest Donyell Malen genoegen nemen met een reserverol, Marco Reus kreeg de voorkeur. De routinier moest samen met Julian Brandt en Jamie Bynoe-Gittens voor de aanvoer richting Niclas Füllkrug zorgen.

De wedstrijd kon haast niet beter beginnen voor Dortmund. De vierde minuut was net voorbij toen de bezoekers een gevaarlijke aanval opzetten rond de zestien van Dortmund. Füllkrug gaf behendig mee aan Ryerson, die van dichtbij wist af te ronden: 0-1.

Granit Xhaka was verantwoordelijk voor het eerste gevaar van Leverkusen, al zag de Zwitser dat Gregor Kobel geen moeite had met zijn inzet vanaf randje zestien. Xhaka probeerde het halverwege de eerste helft opnieuw met een schot, dat ditmaal gevaarlijker was dan zijn eerste poging. Zijn schot vloog net naast het doel van Kobel. De goalie van Dortmund had meer moeite met de vrije trap van Alejandro Grimaldo, die zijn inzet in de korte hoek gekeerd zag worden.

Dortmund beperkte zich na zijn vroege openingstreffer met name tot verdedigen. Daarin slaagde het behoorlijk, want het normaal zo kansrijke Leverkusen had moeite om door de defensie heen te komen. Toch kon de ploeg van Edin Terzic niet alles tegenhouden. Zo kopte Boniface net naast en zag Exequiel Palacios zijn inzet over het doel van Kobel belanden.

In blessuretijd van de eerste helft dacht Leverkusen alsnog op gelijke hoogte te komen. Na een fraaie aanval gaf Frimpong voor op Wirtz, die via de onderkant van de lat heerlijk raak schoot. Echter bleek Boniface in de aanloop naar de goal met een voetje buitenspel te hebben gestaan: doelpunt afgekeurd. Alsnog kreeg die Werkself een prima mogelijkheid om nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Boniface legde af op Granit Xhaka, die zijn inzet de tribunes in schoot.

Na de onderbreking veranderde er weinig aan het spelbeeld. Dortmund verdedigde, terwijl Leverkusen op zoek bleef gaan naar de verlossende gelijkmaker. Die viel lange tijd maar niet, ondanks dat Leverkusen zich in de tweede helft bijna uitsluitende meldde rond de zestien van Dortmund. Alonso besloot met nog zo'n tien minuten te gaan om Palacios naar de kant te halen voor Patrik Schick. Dat bleek een gouden wissel. Nog geen minuut na zijn entree werd de Tsjech gevonden in de zestien. Schick legde terug op Boniface, die simpel binnentikte: 1-1.

Leverkusen bleef aandringen en had ook nog tijd om de winnende treffer te forceren. Boniface kwam dicht bij zijn tweede treffer van de avond. De Nigeriaan probeerde het met een goed genomen volley, die binnen het bereik van Kobel was. Schick werd enkele momenten later ook in stelling gebracht. De bal kwam echter net te hoog bij hem terecht, waardoor hij zijn kopbal niet genoeg kracht en richting kon meegeven. De laatste grote kans was niet voor Leverkusen, maar voor Dortmund. Füllkrug verscheen plots voor het doel van Leverkusen en kopte tot zijn eigen frustratie over.

Nr.TeamMWGVP
1Bayer Leverkusen31256081
2Bayern München31223669
3VfB Stuttgart31204764
4RB Leipzig31195762
5Borussia Dortmund31169657
6Eintracht Frankfurt311112845
7Freiburg311171340
8Augsburg311091239
9TSG Hoffenheim311161439
10FC Heidenheim319101237
11Werder Bremen311071437
12Wolfsburg31971534
13Borussia Mönchengladbach317111332
141. FC union Berlin 31861730
15Bochum316121330
16Mainz 05315131328
171. FC Köln314111623
18Darmstadt31382017

Bundesliga
Bayer Leverkusen
1 - 1
Borussia Dortmund

Meer nieuws

Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
1
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
12
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
36
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
20
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties