Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen mede dankzij prachtassist Grimaldo stap dichter bij titel

Laatste update:

Bij Leverkusen kon Alonso niet beschikken over Jeremie Frimpong. De Oranje-international was na zijn gele kaart vorige week bij FC Köln (0-2) geschorst. Tella was zijn vervanger aan de rechterkant op het middenveld. Patrick Schick was in de punt van de aanval andermaal de vervanger van de nog altijd geblesseerde Victor Boniface.

Leverkusen dicteerde het spel vanaf het begin en had weinig te duchten van Wolfsburg, waar doelman Koen Casteels een drukke avond zou beleven. Zo moest de Belgische sluitpost ingrijpen op een schot van Josip Stanisic en was hij enkele minuten later kansloos bij een reuzenkans voor Leverkusen. Na enkele korte combinaties gaf Granit Xhaka heerlijk mee aan Wirtz, die van dichtbij keihard tegen de paal schoot.

Na matig wegwerken van Edmond Tapsoba liet ook Wolfsburg zijn tanden zien. De afvallende bal kwam perfect terecht voor de voeten van Cédric Zesiger, die het probeerde met binnenkant voet. De Zwitser zag dat Lukas Hrádecký een uiterste redding nodig had om Leverkusen voor een achterstand te behoeden.

Wolfsburg kwam in grote problemen nadat centrale verdediger Moritz Jenz nog voor rust zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg. Zijn eerste prent kreeg hij voor het vasthouden van Wirtz, waarna hij zich opnieuw vergreep door Patrick Schick neer te halen. De rode kaart viel al in de 28ste minuut, waardoor Wolfsburg een extreem zware klus wachtte.

De problemen werden nog groter toen Wolfsburg toen Alejandro Grimaldo de bal met zijn hak op schitterende wijze meenam en Lovro Majer zijn hielen liet zien. De Spanjaard verschafte zichzelf de nodige ruimte op de linkerflank en gaf perfect voor op Tella, voor wie het een koud kunstje was om bij de tweede paal binnen te koppen: 1-0. Vlak voor rust voorkwam Casteels dat Leverkusen op 2-0 kwam door fraai te redden op een kopbal van Piero Hincapié.

De tweede helft kan worden beschreven als één grote rondo. Leverkusen hield de bal in zijn bezit en koos zijn momenten uit om aan te vallen. De tien man van Wolfsburg konden niet anders dan toekijken en creëerden in de tweede helft vrijwel niets.

Leverkusen bleef op zoek gaan naar de allesbeslissende treffer en kon die meermaals ruiken. Zo schoot invaller Borja Iglesias uit de draai over en kwam ook een andere invaller, Jonas Hofmann, dichtbij. De Duitser zag Casteels met zijn vuisten redding brengen. Exequiel Palacios schoot even later teleurstellend naast, maar had enkele ogenblikken later wel een heerlijke pass in huis naar de tweede paal. Daar stond Wirtz, die via de binnenkant van de paal binnenschoot: 2-0.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
5
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
3
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
7
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
61
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties