Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bayern München bevestigt ontslag Nagelsmann; Tuchel tekent tot medio 2025

Laatste update:

Het nieuws over het ontslag van Nagelsmann is opvallend, daar Bayern nog volop in de race is voor het kampioenschap, de kwartfinale van de Champions League heeft bereikt en in de kwartfinale van het bekertoernooi staat. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano waren er echter serieuze problemen tussen Nagelsmann en de clubleiding van Bayern. Ook vanuit de spelersgroep zou er weinig vertrouwen zijn in de tactische keuzes van de Duitser. Net als Nagelsmann moeten ook assistent-trainers Dino Toppmöller, Benjamin Glück en Xaver Zembrod het veld ruimen.

Volgens het Duitse Sky Sport liggen er meerdere redenen ten grondslag aan het ontslag van Nagelsmann. Allereerst valt de sportieve ontwikkeling in de Bundesliga tegen. De club wisselt goede periodes af met mindere en afgelopen weekend werd er nog met 2-1 verloren van Bayer Leverkusen. Daardoor is Borussia Dortmund de koploper van de Bundesliga met één punt voorsprong op Bayern. Op 1 april, na afloop van de interlandperiode, neemt Bayern het in eigen huis op tegen Dortmund. Ten tweede valt de ontwikkeling van aankopen en talenten tegen, met uitzondering van Jamal Musiala.

Sport 1 voegt toe dat de clubleiding teleurgesteld is over de relatief magere speeltijd voor talenten als Ryan Gravenberch, Mathys Tel, Paul Wanner en Arijon Ibrahimovic. De leiding zou dat over het hoofd hebben gezien, als Bayern constanter zou hebben gepresteerd. Ook viel het de clubleiding en spelers tegen dat Nagelsmann op skivakantie ging, terwijl de selectie gewoon aan het werk was. Volgens de clubleiding gaf Nagelsmann daarmee een verkeerd signaal af.

Sportief directeur Hasan Salihamidzic, raad van commissarissen-voorzitter Herbert Hainer en algemeen directeur Oliver Kahn wilden vrijdagochtend nog geen commentaar geven. Na de bekendmaking van het ontslag lieten Kahn en Salihamidzic wel van zich horen. "Persoonlijk en namens FC Bayern wil ik Julian en zijn trainersstaf bedanken en ik wens iedereen veel succes voor de toekomst", liet Kahn weten. Ook Salihamidzic liet zich uit positief uit over Nagelsmann. "Ik ben Julian erg dankbaar voor wat hij voor Bayern heeft gedaan en ik wens hem het allerbeste."

Nagelsmann begon zijn trainersloopbaan bij FC Augsburg, waar hij de jeugd onder zijn hoede had. Ook bij 1860 München en TSG Hoffenheim trainde hij verschillende jeugdteams, waarna hij in 2016 voor het eerst op eigen benen kwam te staan. Via Hoffenheim verdiende hij in 2019 een transfer naar RB Leipzig, waarmee hij onder meer de halve finale van de Champions League haalde. In het voorjaar van 2021 bereikte Nagelsmann een akkoord met Bayern. Met die club won de oefenmeester, die vermoedelijk dertig miljoen euro meekrijgt, eenmaal de landstitel en twee keer de Duitse Supercup.

Meer nieuws

Bundesliga-sensatie is na fenomenale reeks voor 65 miljoen euro op te halen
0
Marco Bizot laat EK schieten door 'zwaarwegende familieomstandigheden'
5
ADO Den Haag overleeft knotsgekke tweede helft en meldt zich bij laatste vier
11
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
3
Bayern-directeur verwijst hardnekkig trainersgerucht resoluut naar de kliko
9
Dorstige Dortmund-fans vallen met hun neus in de boter na briefje van Marco Reus
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties