Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Belg moet vrezen voor zelfde lot als Jans: MLS start onderzoek naar racisme

Laatste update:

Vroeg in de tweede helft zou Vanzeir iets hebben geroepen naar tegenstander Jeremy Ebobisse. Na afloop van het duel gaf de aanvaller van de Earthquakes aan dat het om het n-woord ging, al liet hij weten dat het vermoedelijk niet richting hem was. Vooral Jamiro Monteiro, voormalig middenvelder van Heracles Almelo, was erg ontdaan. De spelers van San Jose dreigden van het veld te stappen, echter werd de wedstrijd na een onderbreking van twintig minuten weer hervat.

San Jose-trainer Luchi González gaf na de wedstrijd aan dat hij New York Red Bulls-collega Gerhard Struber gevraagd had om Vanzeir te wisselen. "Naar wat ik gehoord heb van mijn spelers, is er iets gezegd dat echt onaanvaardbaar is. Dit kunnen we niet tolereren en ik hoop dat de MLS dit grondig onderzoekt en dat er eventueel bestraft wordt." Uiteindelijk haalde Struber zijn spits pas in de 86ste minuut naar de kant.

"Een van onze spelers (Dante Vanzeir, red.) zou zich racistisch uitgelaten hebben tijdens de wedstrijd", schreef New York Red Bulls na afloop van het duel in een statement. "Wij als club hechten hier veel belang aan en hebben dit meteen gemeld aan de Major League Soccer en zullen onze medewerking verlenen aan het onderzoek. New York Red Bulls veroordeelt elke vorm van intimidatie of discriminatie." Ook de MLS kwam al snel met een statement. "Wij hanteren een zero tolerance-beleid voor beledigende taal en nemen deze beschuldigingen zeer serieus. Een onderzoek naar dit incident zal spoedig in gang worden gezet."

Ron Jans ondervond in het verleden al eens dat de MLS niet lichtzinnig omgaat met racistische uitingen. Als trainer van FC Cincinnati zong hij in februari 2020 mee met een liedje waarin het n-woord voorkwam. Cincinnati stelde een onderzoek in, echter wenste Jans dat niet af te wachten. De oefenmeester stapte zelf op en keerde vervolgens terug naar Nederland.

Meer nieuws

Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
1
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
13
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
48
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2
Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea
17

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties