Benfica vernedert Ronaldo op eigen bodem onder aanvoering van Di María

Trainer Roger Schmidt had in zijn basiself plaats voor ex-Eredivisionisten Orkun Kökçü en David Neres. Voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes kwam bij rust in het veld voor Di María, die de wedstrijd toen samen met Ramos al had beslist. De voormalig smaakmaker van Paris Saint-Germain en Real Madrid opende de score met een heerlijk doelpunt. De linkspoot ging een combinatie aan met Rafa, kapte midden in het strafschopgebied zijn tegenstander uit en liftte de bal over doelman Nawaf Al-Aqidi heen: 1-0. In het restant van de eerste helft liet Di María zijn techniek nog een aantal keer op fenomenale wijze zien. Zo dolde hij Ronaldo, die genoodzaakt was een overtreding te maken.

De talentvolle spits Ramos, die belangstelling geniet van Manchester United en PSG, blonk vooral weer uit met zijn effectiviteit. De 2-0 wipte hij subtiel over Al-Aqidi heen, om vervolgens op aangeven van Alexander Bah opnieuw toe te slaan: 3-0. Voor rust deed Al-Nassr nog wel iets terug. Anderson Talisca wist Khalid Al-Ghannam met een fraaie steekbal weg te sturen. De Saudische aanvaller had vervolgens de mogelijkheid de bal af te leggen op Ronaldo, maar bleef zeer koelbloedig en klaarde het klusje eigenhandig: 3-1.

In de tweede helft wisselde Schmidt zijn hele basiself, maar dat mocht niet baten voor Al-Nassr. Schjelderup kon in de 68ste minuut vanuit een rebound de 4-1 tegen het net aan lopen. Ronaldo werd in de 84ste minuut vervangen door Ali Al-Hassan en kreeg van de aanwezige supporters in Algarve een luid applaus. De Portugese superster krijgt op korte termijn gezelschap van Seko Fofana (RC Lens), terwijl ook Bayern München-aanvaller Sadio Mané mogelijk nog aansluit bij Al-Nassr. Benfica toonde in ieder geval weer aan een elftal te zijn om rekening mee te houden in de Champions League. Op 30 juli komt het elftal van Schmidt naar De Kuip voor een laatste oefenduel met Feyenoord. De Rotterdammers maken van die gelegenheid overigens gebruik om afscheid te nemen van Kökçü en Aursnes.