Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bonucci wacht mogelijk fikse schorsing door achterhouden van informatie

Laatste update:

Naast Fagioli worden ook Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo verdacht van illegale gokactiviteiten. De twee werden donderdag weggestuurd bij de Italiaanse nationale ploeg, die in voorbereiding was voor zijn EK-kwalificatieduels met Malta en Engeland. Het tweetal is ondervraagd door de politie en later werd bekend dat ook Fagioli wordt verdacht van illegaal gokken.

Italiaanse media melden dat Bonucci, net als minimaal één andere teamgenoot, wist van het gokken van Fagioli. Dat zou de verdediger zeer duur kunnen komen te staan, daar de typische straf voor het achterhouden van dat soort informatie een schorsing van zes maanden is. Er is overigens geen hard bewijs dat Bonucci zelf ook illegaal gokte.

Fagioli zou volgens de berichten al in augustus hebben toegegeven met een gokverslaving te kampen. Hij heeft zijn club Juventus daarover ingelicht, lang voordat zijn naam uitlekte in de pers. Fagioli moest tijdens het verhoor zijn telefoon afstaan aan de autoriteiten. Op die manier kwam aan het licht dat Bonucci en minimaal één ander persoon afwisten van de gokpraktijken van Fagioli.

Fagioli, Zaniolo en Tonali kunnen maximaal drie jaar geschorst kunnen worden. Fagioli is bereid om volledige medewerking te verlenen. De middenvelder wil bewijs overhandigen aan de openbaar aanklager. Dat en het feit dat Fagioli zijn gokverslaving in augustus al toegaf, kan leiden tot een verminderde straf. Mogelijk komt er volgende week al duidelijkheid over zijn mogelijke strafduur.

Bij Tonali en Zaniolo ligt de zaak wat ingewikkelder. Beide spelers hebben toegegeven illegaal gegokt te hebben, maar ontkennen dat zij weddenschappen hebben geplaatst op voetbal. Het duo claimt dat zij op blackjack en poker hebben gegokt. De autoriteiten hebben ook de telefoons en tablets van dat tweetal in beslag genomen.

De kans is overigens groot dat het niet bij Fagioli, Tonali en Zaniolo blijft. Zeker tien spelers uit de Serie A zouten ook illegale gokactiviteiten hebben ondernomen. Geruchten dat AS Roma-verdediger Nicola Zalewski één van die namen zou zijn, werden door de Pool zelf keihard ontkend.

Meer nieuws

Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
23
AZ wint van FC Twente, waardoor strijd om plek drie plots weer spannend is
17
Arne Slot heeft in basisopstelling Feyenoord geen plaats voor Santiago Gimenez
1
Treffer Vertessen niets waard door heldenrol ex-Vitesse-ster Maximilian Wittek
3
John van 't Schip grapt na driepunter tegen Volendam: 'Het Kroes-effect!'
3
'Manchester United komt in zoektocht naar doelpunten uit bij FC Barcelona'
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties