Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

L'Équipe: Kylian Mbappé moet EK-wedstrijd Nederland - Frankrijk missen

Laatste update:

Het Franse medium L'Équipe weet daarnaast te melden dat Mbappé met een ambulance naar het ziekenhuis is afgevoerd. De grootste Franse sportkrant voegt daaraan toe dat Mbappé ongeveer tien dagen rust nodig zal hebben en de wedstrijd van vrijdag tegen Nederland zeer waarschijnlijk zal moeten missen.

Op het moment van het uitvallen van de aanvaller stond de eindstand al op het scorebord. In de slotfase ging Mbappé naar de grond met een neusblessure. Bij een vrije trap in het voordeel van zijn ploeg kreeg hij de schouder van de Oostenrijkse verdediger Kevin Danso in het gezicht, waarna de voormalig Paris Saint-Germain-speler met een flinke bloedneus achterbleef.

Na een korte blessurebehandeling verliet Mbappé het veld, alvorens hij er kortstondig weer inkwam. Bij zijn snelle rentree ging de aanvaller meteen op de grond zitten, waardoor het spel opnieuw stilgelegd werd. De scheidsrechter beoordeelde dit als tijdrekken en strafte Mbappé met een gele prent. Uiteindelijk werd hij toch gewisseld voor Olivier Giroud.

"Kylian heeft waarschijnlijk zijn neus gebroken", vertelt Deschamps na afloop. "Dat zit in ieder geval niet helemaal goed en het is een smet op deze zege."

De bondscoach ging niet in op de inzetbaarheid van Mbappé in de aankomende wedstrijden. Vrijdag neemt Frankrijk het op tegen het Nederlands elftal, maar Deschamps liet zich niet uit over of de ster van Real Madrid dan kan spelen.

Geen operatie


Mbappé hoeft in ieder geval geen operatie te ondergaan, zo heeft de Franse bond naar buiten gebracht. De kans is groot dat hij, gezien zijn gebroken neus, wel met een masker op zijn hoofd zal spelen in het restant van het EK.

Het uitvallen van Mbappé was een extra smet op een toch al niet spetterende avond voor de Fransen. Weliswaar werd Oostenrijk met 0-1 verslagen, het spel was lang niet gedurende de hele wedstrijd denderend en een eigen doelpunt van Maximilian Wöber was nodig om de ban te breken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

UEFA European Championship
Oostenrijk
0 - 1
Frankrijk

Meer nieuws

Reijnders lijkt kort na wedstrijd even vergeten tegen welk land hij speelde
19
Live meepraten op het EK: Slowakije - Roemenië
0
Live meepraten op het EK: Oekraïne - België
9
Phil Foden verlaat trainingskamp tijdelijk en keert terug naar Engeland
17
'Gerónimo Rulli brengt groot offer om Ajax deze zomer te kunnen verlaten'
10
'Meneer Van Dijk doet dat niet, die hangt de hele wedstrijd Beckenbauer uit'
35

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties