Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Transferrecord verbroken: Brighton maakt komst Yankuba Minteh wereldkundig

Laatste update:

De Gambiaan, die vorig seizoen nog op huurbasis actief was voor Feyenoord, levert the Magpies dus bijna veertig miljoen euro op. Hij is daarmee de duurste inkomende transfer uit de clubgeschiedenis van Brighton. Dat record stond eerder op naam van spits João Pedro, die ruim een jaar geleden voor 34 miljoen overkwam van Watford.

Het was bekend dat Newcastle bereid was om Minteh te verkopen, daar de club kampt met de druk van de Financial Fair Play-regels. Minteh, die nog geen enkel officieel duel voor Newcastle speelde, stond in de belangstelling van onder meer Olympique Marseille, Olympique Lyon, Borussia Dortmund, Everton en AS Roma.

Voor Newcastle dreigde een puntenstraf als zij er voor 30 juni niet in zouden slagen om een significante verkoop te bewerkstelligen. Newcastle had ook de mogelijkheid om Anthony Gordon te verkopen aan Liverpool, maar de club gaf altijd de voorkeur aan een verkoop van Minteh.

David Weir, de technisch directeur van Brighton, is in zijn nopjes met de komst van Minteh. "Yankuba is een jong talent dat veel belangstelling heeft getrokken, dus we zijn verheugd om hem bij de club te verwelkomen. Hij is een opwindende aanvallende speler met een ongelooflijke snelheid. Hij had een zeer indrukwekkend seizoen bij Feyenoord, waarin hij ervaring opdeed in zowel de Champions League als in de Europa League."

Minteh werd vorig seizoen door Newcastle overgenomen van het Deense Odense BK. Nog voor hij zijn officiële debuut kon maken werd bekend dat hij het tijdelijk mocht laten zien bij Feyenoord. In Rotterdam-Zuid had de Gambiaans international een wisselvallig begin, maar uiteindelijk werd hij een vaste waarde in het elftal van trainer Arne Slot. In de Eredivisie kwam Minteh het afgelopen seizoen tot 10 goals en 5 assists.

Everton had tot voor kort nog de beste papieren om de vleugelaanvaller binnen te hengelen. De club uit Liverpool bereikte een akkoord met Newcastle over de ruildeal tussen Minteh en Dominic Calvert-Lewin, maar laatstgenoemde kwam niet rond met Newcastle, waardoor de deal klapte.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Derksen had Nederlandse uitblinker na 39 minuten gewisseld: 'Lekker douchen jij'
27
Brazilië niet langs Colombia en mist Vinícius Júnior tijdens lastige kwartfinale
6
Dumfries lovend over teamgenoot na Roemenië - Nederland: 'Hij was geweldig!'
30
Transfers Keuken Kampioen Divisie 2024/25: De Graafschap haalt spits uit Leipzig
3
Transfers Eredivisie 2024/25: Jeredy Hilterman gaat voor Duits avontuur
5
Driessen kijkt in de camera en heeft speciale boodschap voor één Oranje-speler
32

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties