Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax hakt knoop door: Menno Geelen wordt tijdelijk algemeen directeur

Laatste update:

De Raad van Commissarissen onder leiding van Michael van Praag had Geelen het liefst definitief CEO van Ajax zien worden, maar daar ziet de 42-jarige directeur geen heil in. Geelen staat er na zijn interim-periode voor om terug te keren als commercieel directeur. Zijn huidige taken worden overgenomen door Cas Biesta, die al negen jaar met hem samenwerkt.

Kroes begon in maart als algemeen directeur bij de Amsterdamse club, maar werd twee weken later door de Raad van Commissarissen geschorst. Hij werd verweten te handelen met voorkennis, daar hij vlak voor zijn officiële aanstelling aandelen kocht in de club. Kroes keerde eind april toch terug bij Ajax, als titulair technisch directeur welteverstaan.

De taken van Kroes werden de afgelopen weken overgenomen door leden uit de huidige directie: Geelen, Marijn Beuker en Susan Lenderink. Geelen heeft nu dus besloten om Ajax als algemeen directeur ad-interim te helpen.

Iemand van buitenaf zou weken nodig hebben om te worden ingewerkt als interim-CEO, terwijl de commercieel directeur de club als bijna geen ander kent, schetst De Telegraaf. Geelen is al sinds 2010 in verschillende functies werkzaam bij Ajax.

"Ik ben blij dat Menno dit wil doen", zegt Van Praag in een persbericht. "Hij is een prima directeur die zowel intern als extern draagvlak heeft en dat zelf heeft afgedwongen door de goede en succesvolle manier waarop hij zijn werk voor Ajax al jarenlang doet. Daarnaast is het goed voor Ajax dat Alex vol energie aan de slag is gegaan in zijn nieuwe rol. Wij hebben voor de maanden die voor ons liggen veel vertrouwen in het directieteam dat er nu staat."

Geelen laat weten ernaar uit te kijken om de rol van tijdelijk algemeen directeur op zich te nemen. "Organisatorisch zijn we hiermee voor de komende periode op orde en creëren we de bestuurlijke rust die nodig is. De voortgang van het werk op voetbalvlak heeft nu de hoogste prioriteit. Alex Kroes en Marijn Beuker moeten samen met de mensen om hen heen vol door kunnen. Mijn taak is onder meer om ervoor om te zorgen dat zij zich hier op kunnen richten en dat tegelijkertijd ook alle andere afdelingen en collega's optimaal kunnen functioneren."

Geelen sloeg eerder al een aanbod om de nieuwe algemeen directeur van Ajax te worden af. Hij kon toen de opvolger van Edwin van der Sar worden. Destijds gaf Geelen aan dat een algemeen directeur van Ajax met een actief verleden in de voetballerij zijn voorkeur geniet, om zodoende te kunnen sparren met de technische beleidsbepalers binnen de clubleiding.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Bondscoach Ronald Koeman verklaart waarom Joshua Zirkzee niet bij Oranje zit
10
'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
36
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
6
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
19
PSV is erg geïnteresseerd en wil mogelijk zakendoen met Bayern München
4
The Athletic noemt één ex-Feyenoorder waarmee Liverpool over Slot sprak
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties