Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Utrecht krijgt laatste waarschuwing en wacht flinke straf bij nieuwe rellen

Laatste update:

Afgelopen weekend kwamen fans van FC Utrecht niet voor de eerste keer dit seizoen negatief in het nieuws, toen ze in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-4 zege) een vuurwerkbom op het veld gooiden. Can Bozdogan, een eigen speler, werd bijna geraakt. Een week eerder, in het met 0-2 verloren duel met Ajax, werd Brian Brobbey racistisch bejegend. Eerder in augustus waren er bovendien al rellen rond de Galgenwaard ontstaan na de wedstrijd tegen SC Cambuur (0-0).

In een gezamenlijke verklaring laten de gemeente, de politie en het OM weten dat dit gedrag onacceptabel is en moet ophouden. "Het voetbalgeweld is enorm belastend en ingrijpend voor iedereen die hiermee te maken krijgt, waaronder de politie, het veiligheidspersoneel van het stadion en de spelers. Daarbij verpest dit het plezier van de andere supporters." Als de relschoppers zich daarom nu opnieuw misdragen, volgen er 'ingrijpende maatregelen'. "Denk daarbij aan sluiting van het tribunedeel van waaruit het incident plaatsvindt of het weren van uitpubliek bij een volgende wedstrijd."

In de afgelopen periode werden er al verschillende maatregelen genomen tegen fans die zich misdroegen, zoals stadionverboden, gebiedsverboden en strafrechtelijke vervolgingen. Thijs van Es, algemeen directeur van FC Utrecht, liet weten zich enorm te schamen. "Een wedstrijd van FC Utrecht, uit en thuis, zou een uitje moeten zijn voor iedereen en een plek waar íedereen zich welkom zou moeten voelen."

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
189
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties