Fenerbahçe trekt spektakelstuk dankzij hattrickheld Batshuayi naar zich toe

Fenerbahçe begon met de voormalig Eredivisie-spelers Dusan Tadic, Ferdi Kadioglu en Sebastian Szymanski in de basis, terwijl Jayden Oosterwolde genoegen moest nemen met een invalbeurt in de slotfase.

Cengiz Ünder opende al vroeg namens de bezoekers de score. De aanvaller draaide knap open en had vervolgens de hoek voor het uitkiezen: 0-1. Vijf minuten voor rust was ook de 0-2 een feit, nadat Fenerbahçe profiteerde van slordig uitverdedigen aan de kant van Kayserispor. Ünder gaf mee aan Batshuayi, die de bal zeer overtuigend tegen de touwen schoot.

De ploeg van trainer Ismail Kartal leek op rozen te zitten, echter zorgde Olivier Kemen op slag van rust uit de rebound voor de aansluitingstreffer: 1-2.

Vroeg in de tweede helft tilde Fenerbahçe de marge weer naar twee. Kadioglu stuitte in eerste instantie nog op de Nederlandse Kayserispor-doelman Bilal Bayazit, waarna Batshuayi simpel kon binnenschuiven: 1-3.

De thuisploeg gaf echter niet op. Mame Thiam bracht de spanning uit een strafschop terug, na een handsbal van Alexander Djiku: 2-3. Miguel Cardoso zette Kayserispor vervolgens in de 73ste minuut weer naast de koploper van de Süper Lig. De Portugees werd met een fraai hakje gevonden door Thiam en rondde hierna koel af: 3-3.

De gelijkmaker bleek uiteindelijk niet voldoende. Scheidsrechter Zorbay Kucuk legde de bal een klein kwartier voor tijd op aanraden van de VAR voor Fenerbahçe op de stip na hands van Gokhan Sazdagi. Batshuayi liet de in Amsterdam geboren Bayazit vanaf elf meter kansloos. Met een feilloze strafschop voltooide hij zijn hattrick: 3-4. Fenerbahçe eindigde het spektakelstuk nog met tien man. Diep in blessuretijd kreeg Fred een directe rode kaart wegens aanmerkingen op de wedstrijdleiding.