Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong schaart zich in illuster rijtje op moeizame bekeravond Barcelona

Laatste update:

Barcelona wist op voorhand wat het te doen stond tegen Unionistas. De club uit Salamanca is actief op het derde niveau in Spanje en staat dertiende in de competitie. Ter vergelijking: Barcelona B bezet in diezelfde competitie de zevende plek.

Xavi weigerde met een compleet B-elftal aan te treden en had onder meer basisplaatsen ingeruimd voor Sergi Roberto, Andreas Christensen, Alejandro Baldé en De Jong. Zij haalden echter geen van allen hun gebruikelijke niveau. Het chagrijn was dan ook van het gezicht van Xavi af te lezen.

Nadat een goede mogelijkheid van Marc Guiu op aangeven van João Félix onschadelijk kon worden gemaakt halverwege de eerste helft, greep de thuisploeg na een half uur spelen brutaal de leiding. Op aangeven van Juan Serrano schoot Alvaro Gomez snoeihard raak uit een volley: 1-0.

Even leek Jorge Rastrojo Unionistas vlak voor rust een marge van twee te bezorgen, maar zijn schot in de korte hoek kon worden gepakt door Iñaki Peña. Een minuut later lag hij er aan de andere kant wel in. Uitgerekend uit een corner van de thuisploeg genoot Ferran Torres een vrije doortocht richting het vijandelijke doel: 1-1.

Ook in de tweede helft wist Barcelona geen moment indruk te maken, waarop Xavi ingreep na een uur spelen. De Spanjaard bracht Robert Lewandowski en Ilkay Gündogan binnen de lijnen en zag zijn ploeg het duel vervolgens naar zich toe trekken.

Twintig minuten voor tijd was het Jules Koundé die uit het niets besloot om uit te halen van een meter of 25. Het resultaat mocht er wezen: de bal belandde prachtig in de rechterbenedenhoek: 1-2. Vier minuten later ging het duel definitief in het slot, toen Baldé na een individuele actie snoeihard raak schoot via de onderkant van de lat.

Mijlpaal Frenkie
Voor De Jong was het zijn 200ste officiële wedstrijd in het shirt van Barcelona. Hij schaarde zich daarmee in een illuster rijtje achter landgenoten Phillip Cocu (292 wedstrijden), Ronald Koeman (264), Patrick Kluivert (257), Michael Reiziger (255) en Frank de Boer (214).

Meer nieuws

Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
2
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
5
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
9
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties