Galatasaray morst voor twaalfde keer in dertien competitieduels dure punten

Bij de bezoekers was er een basisplek ingeruimd voor zowel Patrick van Aanholt als Ryan Babel. Laatstgenoemde werd enkele minuten voor het eindsignaal overigens afgelost door Halil Dervisoglu. Aan de overzijde bleef Leroy Fer negentig minuten op de bank. Een gelijkopgaande eerste helft werd in de 39ste speelminuut opengebroken. Na een carambole voor het doel van Iñaki Peña, die direct een basisplek kreeg sinds zijn overstap van Barcelona, kon Galatasaray de bal ternauwernood wegwerken. João Novais kreeg vervolgens uit de afvallende bal een herkansing om een voorzet te bezorgen bij Wilson Eduardo, die in alle vrijheid kon binnenknikken: 1-0.

Twee minuten later stelde Galatasaray al orde op zaken. Op de rand van het zestienmetergebied belandde de bal voor de voeten van Kerem Aktürkoglu, die doelman Marafona met een fraai schot kansloos liet: 1-1. Halverwege de tweede helft namen de kansen op een driepunter toe voor Galatasaray, daar Alanyaspor met tien man kwam te staan na een grove charge van Juanfran. Arbiter Mete Kalkavan was onverbiddelijk en deelde een directe rode kaart uit. De bezoekers slaagden er echter niet in om het numerieke overwicht uit te buiten.