Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Gerard Piqué zet nieuwe competitie op: wie is de gemaskerde LaLiga-speler?

Laatste update:

Pique kondigde zijn plannen voor de Kings League al in november aan, slechts enkele dagen nadat hij afscheid als profvoetballer had genomen. Hij deed de aankondiging tijdens een interview op Twitch met de populaire Spaanse streamer Ibai Llanos, die een sleutelrol speelt in het project. In de Kings League zijn twaalf verschillende ploegen vertegenwoordigd. Deze staan elk onder leiding van bekende streamers of personen uit de voetbalwereld. Onder meer Iker Casillas en Sergio Agüero zijn voorzitter van teams in de competitie, die plaatsvindt in een pakhuis in Barcelona.

De wedstrijden worden elke zondag afgewerkt en bestaan uit twee helften van twintig minuten. Teams spelen twee keer tegen elkaar. Tot zover de 'gewone' spelregels, want de aftrap is overgenomen uit het waterpolo: spelers beginnen bij hun eigen doel, terwijl de bal op de middenstip ligt. Strafschoppen zijn gekopieerd uit het hockey: spelers dribbelen op de doelman af in een poging binnen vijf seconden te scoren. Na het krijgen van een kaart dienen bestrafte spelers plaats te nemen op een strafbank.

Ook kunnen trainers vijf 'gouden kaarten' inzetten. Met een gouden kaart krijgt een ploeg direct een strafschop, kan een speler van de tegenpartij twee minuten van het veld verwijderd worden, een kaart van de tegenstander gestolen worden, een treffer in de eerstvolgende minuut dubbel tellen en tot slot is er ook nog een jokerkaart. In dat geval mag er zelf gekozen worden welk voordeel een ploeg wil inzetten.

Afgelopen zondag zorgde Piqué voor een grote stunt. De oud-voetballer kondigde voorafgaand aan de speelronde al aan dat er een voetballer uit LaLiga met een Mexicaans worstelmasker mee zou doen. Hij is onder de dertig jaar en hij zal zijn hele lichaam bedekken zodat zijn tatoeages niet worden herkend", liet Piqué weten. Onder de naam 'Enigma' speelde de prof uiteindelijk mee bij het zogeheten xBuyer Team. Wekelijks wordt er in elk elftal een plek vrijgehouden voor bekende (oud-)voetballers. Onder meer Javier Hernández, Javier Saviola en Joan Capdevila gaven al acte de présence in de Kings League. Wie er achter het masker schuil ging, is niet bekend.

Piqué heeft al aangegeven dat hij de identiteit van de speler niet zal prijsgeven. Pol Lirola (Elche), Carles Pérez (Celta de Vigo), Rodrigo Riquelme (Girona), Álex Baena (Villarreal), Pau Torres (Villarreal), Collado (Elche), Sergi Goméz (Espanyol), Arnau Martínez (Girona), Hugo Duro (Valencia), Yérémi Pino (Villarreal), Melamed (Espanyol), Pol Lozano (Espanyol) en Ez Abde (Osasuna) zijn enkele van de namen die Twitch-gebruikers aanwijzen als voetballers die zich achter het masker zouden kunnen verschuilen. Naar de eerste speelrondes werd door zo'n 800.000 kijkers via Twitch gekeken.

Meer nieuws

Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
14
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
14
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
10
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
21
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
11
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties