Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Is de druppel bereikt? 'Tijd voor een ban op De Kuip als locatie bekerfinale'

Laatste update:

De bekerfinale werd in de eerste helft al kortstondig stilgelegd toen een groep Nijmeegse supporters achter het doel een groot vuurwerkpakket besloot te ontsteken. Het zorgde tot bijkomende rookontwikkelingen, waardoor scheidsrechter Serdar Gözübüyük besloot de wedstrijd voor een tweetal minuten te onderbreken.

Vroeg in de tweede helft ging het weer mis. Ditmaal vlogen er spandoeken van Feyenoord-supporters in de brand, waardoor er zwarte rook door het stadion trok. De georkestreerde actie met veel vuurwerk leidde in de tweede helft tot een wedstrijdstaking van een kwartier.

Volgens Mossou legde het incident na rust het gevaar van vuurwerk in stadions nog eens nadrukkelijk bloot. Het waren tekenende voorbeelden van wat ook wel ultra- of tifo-cultuur wordt genoemd, een subcultuur onder voetbalsupporters die voor een groot deel draait om gezien worden, om aandacht, om likes op sociale media ook. Niet zozeer het voortstuwen van de eigen ploeg staat centraal, maar zelfprofilering en aandachttrekkerij", schrijft hij in het Algemeen Dagblad.

Driessen heeft in De Telegraaf geen goed woord over voor de hooligans en vindt dat er maatregelen getroffen moeten worden. "Na 35 jaar is het tijd om De Kuip in de ban te doen als locatie voor de nationale bekerfinale. Daarmee wordt een traditie om zeep geholpen, maar de KNVB kan als organisator niet langer vertrouwen op de stadiondirectie van de mooiste voetbaltempel van Nederland."

Dat er brand uitbrak in de gracht voor de tribune met de harde kern van Feyenoord en dat er niet langer kon worden ingestaan voor de veiligheid van de aanwezige fans, noemt Driessen de spreekwoordelijke druppel.

"Voor de zoveelste keer werd het bewijs geleverd dat De Kuip zo lek is als een mandje en het fouilleren van bezoekers een wassen neus. Stadion Feijenoord blijft daarmee een gemakkelijke prooi voor kwaadwillenden. Lilian de Leeuw, directeur van De Kuip, moet al blij zijn als ze de KNVB na alle gebeurtenissen bij Feyenoord-NEC binnenboord kan houden als klant van De Kuip. De UEFA zal helemaal geen trek hebben om iets te organiseren in het stadion dat stijf bovenaan staat in de boeteranking", aldus Driessen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
2
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
8
'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
5
Felbegeerde De Zerbi vertelt of hij überhaupt openstaat voor een nieuwe club
6
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
33
Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties