Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Oranje-tegenstander Oostenrijk moet na Alaba volgende sleutelspeler missen op EK

Laatste update:

De onfortuinlijke Schlager moest zich al in de openingsfase laten vervangen door landgenoot Nicolas Seiwald, toen duidelijk werd dat de Oostenrijkse middenvelder niet verder kon. Schlager nam verslagen plaats op de bank. Een dag later is bekend geworden dat Schlager de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd.

Schlager wordt zondag in Innsbruck geopereerd en ligt er 'meerdere maanden' uit, vermoedelijk zes tot negen. Het Oostenrijkse medium Kurier beschouwt Schlager als 'het hart en de longen van de nationale ploeg'. "De centrale middenvelder bepaalt het tempo en maakt indruk met zijn strijd en scherpe balveroveringen."

Schlager heeft inmiddels 43 interlands achter zijn naam staan voor Oostenrijk, waar hij vrijwel altijd verzekerd is van een basisplaats onder bondscoach Ralf Rangnick. Het is voor de 26-jarige Schlager alweer de tweede keer in zijn carrière dat hij een dergelijke kniekwetsuur oploopt. Eerder sloeg het noodlot in augustus 2021 toe.

Met Marcel Sabitzer, Konrad Laimer, Seiwald en ex-Ajacied Florian Grillitsch houdt Rangnick nog wel de nodige alternatieven over op het middenveld. Eerder kreeg het Alpenland al een flinke tik te verwerken met het wegvallen van David Alaba. De absolute sterspeler van Oostenrijk liep eerder dit seizoen eveneens een zware knieblessure op en heeft het EK al een tijdje uit het hoofd moeten zetten.

Kevin Danso


Rangnick vreesde ook even voor een mogelijke absentie van Kevin Danso op het EK. De centrumverdediger van RC Lens liep een buikspierblessure op, die hem vermoedelijk de laatste twee Ligue 1-wedstrijden van Lens kost. Het EK lijkt echter niet in gevaar te komen.

Oostenrijk begint het EK op 17 juni in Düsseldorf met een wedstrijd tegen misschien wel de absolute topfavoriet: Frankrijk. Vier dagen later staat de clash met Oranje op het programma in Berlijn. De hoofdstad van Duitsland is vier dagen later ook het decor voor het laatste groepsduel van Oostenrijk, tegen Polen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
1
'Real Madrid gaat contracten van 2 absolute grootheden verlengen'
5
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
9
Kroes onthult: Ajax heeft Louis van Gaal benaderd om nieuwe trainer te worden
17
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties