Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jongen die Ajax-spits Brian Brobbey racistisch bejegende was pas zestien

Laatste update:

Van achter de dranghekken maakte een vermoedelijke fan van FC Twente racistische opmerkingen, waarna de toeschouwer direct werd geïdentificeerd en kon worden meegenomen. Technisch directeur Arnold Bruggink was op de hoogte van het incident en liep meteen de spelersbus van Ajax binnen om zijn excuses te maken voor het gedrag van de 'fan'. Vermoedelijk staat de jongen een levenslang stadionverbod te wachten.

Meer: Duel tussen RKC en Ajax definitief gestaakt na zware hoofdblessure Vaessen | ‘Bommetje’ bij Ajax: twee spelers klagen over speeltijd en positie onder Steijn

Het was niet voor het eerst dat Brobbey het slachtoffer werd van racistische teksten. Vorig seizoen gebeurde exact hetzelfde. Destijds nam Steven Berghuis het op voor zijn ploeggenoot door de dader een vuistslag uit te delen. Ditmaal kwam het niet tot een directe confrontatie. Meerdere mensen waren getuigen van het incident. Het is niet bekend of de jongen de nacht heeft moeten doorbrengen op het politiebureau.

Column Hugo Borst
Algemeen Dagblad-columnist Hugo Borst noemt het 'zorgwekkend' wat er na afloop van FC Twente - Ajax is gebeurd. "De holbewoner heeft een stadionverbod gekregen van de club. Maar FC Twente had er natuurlijk alles aan moeten doen om te voorkomen dat hij zo dichtbij kon komen. Benieuwd wat dat strafrechtelijk voor gevolgen heeft. Ik vermoed drie dagen taakstraf in plaats van onvoorwaardelijk een maand de bak in en 10.000 euro boete."

Meer nieuws

Ook Feyenoord presenteert jaarcijfers: 'Sportief succes betaalt zich uit'
4
Van Europa veroveren met Brobbey en Ihattaren naar avonturier: 'Dit is mijn pad'
4
'Van mij hoeft Ajax niet te winnen. Ik hoop dat ze geen coëfficiënten pakken'
45
Driessen houdt hoop in Ajacied: 'Hij bakte er bij Feyenoord eerst ook niks van'
43
PSV warmt supporters met heerlijke video op voor clash met Sevilla
39
Na Ismael Saibari nog een verlenging op komst? 'PSV opent gesprekken'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties