Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Josip Sutalo reageert vanuit Kroatië op uitspraken van Andy van der Meijde

Laatste update:

De 23-jarige centrumverdediger is momenteel in zijn geboorteland voor de interland tegen Turkije die donderdagavond op het programma staat. In gesprek met journalist Izak Ante Sucic van Germanijak wordt Sutalo gevraagd waarom hij bij Ajax niet eens praat met landgenoten als Borna Sosa en Jakov Medic.

Volgens Sutalo is die bewering onzin. "Vreemd. Ik ben namelijk de hele tijd bij ze", aldus de mandekker. Sutalo en Sosa kenden elkaar al langer van de nationale ploeg. Beiden waren erbij toen Kroatië op de derde plaats eindigde tijdens het afgelopen WK in Qatar. Sutalo had in eerdere interviews al meermaals aangegeven dat zijn landgenoten hem hebben geholpen met de taalbarrière, aangezien hijzelf beperkt Engels spreekt.

Sutalo wil verder niet veel kwijt over de uitspraken van Van der Meijde en zegt nog altijd blij te zijn met zijn keuze voor Ajax. "Ik wil daar helemaal niet op ingaan. Ik heb deze zomer een aantal concrete aanbiedingen gehad en daarna enige interesse van serieuze Europese clubs. Grote clubs in hun competities. Ik heb voor Ajax gekozen omdat ik denk dat dit voor mij de beste optie is en omdat het een grote club is. Ik weet zeker dat ik geen fout heb gemaakt."

Volgens de tienvoudig international, die deze zomer voor 22 miljoen euro overkwam van Dinamo Zagreb, komt het allemaal goed met Ajax. "Dit is een crisis die bij elke club weleens voorkomt. Het zal voorbij gaan en ik ben er zeker van dat Ajax zeer binnenkort zal staan waar het thuishoort: bovenaan de ranglijst."

Heimwee
Gezien zijn uitspraken heeft Sutalo dus geen last van heimwee. De fysiek sterke verdediger ligt in de Johan Cruijff ArenA nog tot medio 2028 vast en hij ziet zijn toekomst nog altijd in Amsterdam. Het interview van Sutalo plaatst de woorden van Van der Meijde in een ongeloofwaardige context. De analist bracht zijn verhaal maandag namelijk zeer stellig.

"Die wil eigenlijk gewoon terug", begon Van der Meijde over Sutalo. "Hij praat met niemand, ook niet met zijn ploeggenoten. Hij wil niks ondernemen, ook niet met zijn Kroatische ploeggenoten Borna Sosa en Jakov Medic. Zelfs niet koffiedrinken. Hij wil helemaal niks. Hij heeft gewoon heimwee. En dat is moeilijk, voor zo'n jongen." Tafelgast Dick Advocaat gaf Ajax vervolgens het advies om Sutalo te verkopen, om zo nog iets over te houden aan de verdediger.

Meer nieuws

Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
7
Berucht 'contractservetje' van Lionel Messi geveild voor absoluut megabedrag
0
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Opvallend besluit Newcastle over Yankuba Minteh? 'Dan is Feyenoord kansloos'
11
Derksen gaat er vol in: 'Ajax haalt weer een snotaap die niet geremd wordt'
20
Ajax maakt haast en wil Francesco Farioli komende week binnenhalen
31

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties