Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lewandowski mist penalty, mag hem overnemen, en schiet Barça tóch naar zege

Laatste update:

Bij Barcelona kreeg Vitor Roque voor het eerst een basisplaats. De winteraanwinst, die in januari voor veertig miljoen euro overkwam van Athlético Paranaense, viel tot nog toe alleen maar in bij de Catalanen.

Tegen Celta, waar voormalig Eredivisionisten Jørgen Strand Larsen en Luca de la Torre aan de aftrap stonden, vormde Roque een voorhoede met Lewandowski en 'collega-jonkie' Lamine Yamal. Frenkie de Jong stond daarachter samen met Pedri en Andreas Christensen.

Yamal gaf kleur aan een verder weinig sprankelende eerste helft. Beide ploegen deelden slechts speldenprikjes uit, waarbij de piepjonge aanvaller zich nog het meest liet gelden. Yamal vuurde tweemaal richting Celta-goal en zocht nadrukkelijk naar spits Lewandowski. Dat laatste slaagde vlak voor de thee met verve.

Yamal zette een actie op op rechts en vond Lewandowski met een splijtende pass. Het was nog een eindje naar de goal, maar de Pool haalde kiezelhard uit en liet Vicente Guaita kansloos: 0-1. Van die voorsprong kon Barça echter alleen tijdens de rust genieten. Iago Aspas trok de stand na de hervatting razendsnel gelijk.

De Celta-spits had het geluk dat Jules Koundé zijn poging van net buiten de zestien zo verlengde, dat Marc-André Ter Stegen niet kon keren: 1-1. Barça wist daarop geen antwoord. Trainer Xavi besloot daarom in te grijpen en onder meer Raphinha voor Roque te brengen. Dat resulteerde nog bijna in succes.

Na een uur spelen vuurde Raphinha gevaarlijk op Guaita, die de bal maar ternauwernood over wist te tikken. Het leek lang het laatste wapenfeit namens de Catalanen. Tot de extra tijd, toen Yamal een penalty verdiende na een schop van Fran Beltrán. Lewandowski ging achter de bal staan om de overwinning over de streep te trekken.

Guaita zat echter in de goede hoek, waarmee hij het punt veilig leek te stellen. De Celta-goalie bleek echter te vroeg te zijn ingelopen. Daarom mocht Lewandowski opnieuw aanleggen, en dit keer faalde hij níét. Barcelona komt zo op 54 punten, waarmee het de achterstand op de koppositie even groot houdt. Lijstaanvoerder Real Madrid, dat zondag in actie komt, staat op 61 punten.

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties