Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Beoogd assistent-trainer voor Ajax legt uit waarom hij Alex Kroes 'nee' verkocht

Laatste update:

Eind april was er nog geen duidelijkheid over de staf-invulling van Ajax dit seizoen, en Graham Potter gold nog als topkandidaat voor het hoofdtrainerschap. Chivu was in dat verlengde serieus in beeld om de Engelsman te gaan assisteren.

Potter wees de functie echter af, en ook Chivu verkocht de Amsterdammers even later 'nee'. Laatstgenoemde deed dat alleen niet omdat hij niet bij Ajax wilde werken.

De oud-aanvoerder van de Amsterdammers beoogt namelijk een functie als hoofdtrainer, vertelde hij ook Alex Kroes. "Ik heb daarover met Kroes gesproken en voelde me gevleid dat Ajax mij benaderde. Ik heb er goed over nagedacht, maar wil toch liever als hoofdtrainer een volgende stap in mijn trainerscarrière maken. Ik wacht rustig af wat er op mijn pad komt", aldus Chivu tegenover VI.

Chivu, die tussen 1999 en 2003 het Amsterdamse rood-wit droeg, deed de afgelopen zeven jaar ervaring op als jeugdtrainer bij Inter. Onlangs maakte hij zijn vertrek bij de Italiaanse topclub kenbaar.

Of hij het hoofdtrainerschap bij Ajax ambieert? "Dat zou heel mooi zijn, maar dat moet de toekomst uitwijzen. Ik blijf Ajax volgen en wens de nieuwe trainer veel succes. Ik hoop dat de mensen weer trots kunnen worden op Ajax."

Uiteindelijk stelde Ajax in mei Francesco Farioli aan als hoofdtrainer, die assistenten Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos meenam naar de Johan Cruijff ArenA. Dave Vos, de derde assistent, werd overgeheveld van Jong Ajax. Jelle ten Rouwelaar werd in een later stadium toegevoegd aan de staf als keeperstrainer. Performance-trainers Alessandro Schoenmaker en Callum Walsh maken het Amsterdamse ensemble compleet.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Van Hooijdonk is klaar met koppeltje in Oranje: 'Deze twee kunnen niet samen'
10
Absolute uitblinker De Vrij krijgt een 8, ook zes onvoldoendes bij Oranje
74
Nederland halvefinalist op het EK na zenuwslopende tweede helft tegen Turkije
231
Burgemeester Ahmed Marcouch dreigt met torenhoge boete voor Turkse fans
7
Van Hooijdonk noemt 4 spelers die door het ijs zakken bij Nederland: 'Wisselen!'
8
Bizarre fout: wat deed Dumfries vlak voor het doelpunt van Turkije?
67

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties