Napoli verslikt zich in laagvlieger Cremonese en ligt uit de Coppa Italia

Napoli begon met vele wijzigingen aan het duel met Cremonese. Zo zaten Victor Osimhen, Piotr Zielinski, Matteo Politano en André-Frank Zambo Anguissa op de bank. Spalletti had daardoor basisplaatsen in huis voor onder anderen Simeone, Alessio Zerbin, Leo Østigård en Gianluca Gaetano. Kvicha Kvaratskhelia en Hirving Lozano maakten geen deel uit van de selectie. Aan de kant van Cremonese ontbrak Cyriel Dessers. De voormalig Feyenoorder ontbrak wegens een lichte blessure die hij zaterdag opliep tijdens het Serie A-duel met AC Monza (2-3 nederlaag).

Cremonese staat met zeven punten laatste in de Serie A en won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. Desondanks begonnen i Violini goed aan het bekerduel en dat leidde in de achtste minuut tot een schietkans voor Giacomo Quagliata. De rechtermiddenvelder zag zijn poging geblokt worden door de Napolitaanse verdediging. Een inzet van Matteo Bianchetti belandde een minuut later naast de paal. Napoli kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd, maar moest desondanks de 0-1 slikken. David Okereke werd diep gestuurd, waarna zijn pass onbedoeld bij de tweede paal voor de voeten van Pickel belandde. De Zwitser kon simpel binnenlopen: 0-1.

Okereke (schot naast) en Quagliata probeerden de score vervolgens te verdubbelen. Het schot van laatstgenoemde kon net op tijd worden gekeerd door de alerte defensie. Napoli schrok wakker en stelde na een half uur spelen orde op zaken. Een kiezelhard schot van Tanguy Ndombele kon nog worden gekeerd door doelman Marco Carnesecchi, die de bal echter niet goed kon wegwerken. Simeone kopte in de rebound tegen de lat, waarna het voor Jesus een koud kunstje was om de gelijkmaker aan te tekenen: 1-1. Tien minuten voor rust kwam Napoli op voorsprong. Op aangeven van Zerbin kopte Simeone via de grond op fraaie wijze raak: 2-1. In het restant van de eerste helft controleerde Napoli het spel, zonder tot kansen te komen.

Na rust speelde Napoli voornamelijk in de tweede versnelling, terwijl het aardig spelende Cremonese voor weinig gevaar kon zorgen. Giacomo Raspadori en Simeone probeerden het met schoten die naast de linkerpaal belandden. In de 65e minuut wisselden beide ploegen veelvuldig, maar tot echt grote kansen leidde dat in eerste instantie niet. Napoli kreeg in de 87e minuut onverwachts de gelijkmaker tegen. Een voorzet van Luca Zanimacchia kwam terecht op het hoofd van Afena-Gyan, die het leer in de verre hoek plaatste. Napoli-doelman Alex Meret stond aan de grond genageld: 2-2. De ploeg van Spalletti probeerde het karwei nog in de reguliere speeltijd te klaren, maar slaagde daar ondanks enkele dreigende momenten niet in.

In de tiende minuut van de verlenging toonde leidsvrouw Maria Sole Ferrieri Caputi voor de tweede keer geel aan Leonardo Sernicola na een overtreding op Zambo Anguissa. Direct daarna viel Osimhen in en hij werd gevaarlijk met een schot dat Carnesecchi tot een puike redding dwong. In de rebound kopte Simeone tegen de paal. Napoli voerde de druk in het tweede bedrijf op en via twee schoten van Politano en een van Zambo Anguissa kwam het dicht bij de voorsprong. Zij zagen hun pogingen respectievelijk gered worden, in het zijnet belanden en over gaan. Tijdens de strafschoppenserie miste Lobotka de vierde Napolitaanse penalty, waarna Emanuele Valeri en Osimhen wel raak schoten. Afena-Gyan bekroonde zijn memorabele invalbeurt vervolgens door de beslissende strafschop in de rechterbovenhoek te doen belanden.