Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Overname Chelsea ineens op losse schroeven: Abramovich clasht met overheid

Laatste update:

Begin mei werd bekend dat er een akkoord was gesloten tussen Chelsea en een investeringsgroep die geleid wordt door Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter en Hansjoerg Wyss. De Engelse grootmacht zou per direct verkocht worden aan de nieuwe eigenaren, waardoor het negentienjarige tijdperk van Abramovich definitief ten einde kwam. De Rus moet echter met een speciaal certificaat op de proppen komen dat blijk geeft van de bestemming van de verkoopopbrengst van zijn aandelen.

Van de totale investering in Chelsea - waarmee in totaal een kleine vijf miljard euro is gemoeid - zou een slordige drie miljard euro worden gebruikt om de aandelen over te nemen van Abramovich. Overige opbrengsten zouden worden gestort op een bevroren Britse bankrekening, wat uiteindelijk ten goede komt aan goede doelen, zo bevestigtde de oligarch. Chelsea heeft goedkeuring nodig van de Britse regering om de opbrengst te kunnen overmaken naar de geblokkeerde rekening. De nieuwe eigenaren hebben toegezegd ruim twee miljard euro te zullen investeren ten behoeve van de club.

Zonder een overname zou Chelsea uitgesloten kunnen worden van competitievoetbal of in het ergste geval failliet gaan. Abramovich werd in maart door de Britse regering op de sanctielijst geplaatst. In de motivatie werd hij een 'pro-Kremlin oligarch' genoemd en gesteld dat hij jarenlang een nauwe band had met de Russische president Vladimir Poetin. Dit zou de eigenaar van Chelsea 'financieel of ander materieel voordeel' hebben opgeleverd. De Britse tegoeden van Abramovich werden bevroren en zijn mogelijkheid om zaken te doen in Engeland verdween. The Blues kregen wel een voorlopige vergunning van de Britse overheid om het voortbestaan tijdelijk te garanderen.

Meer nieuws

VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
12
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
12
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
67
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
34
Feyenoord-reserve over mogelijk vertrek: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging'
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties