Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC doet zichzelf tekort tegen tien man van Go Ahead in enerverende IJsselderby

Laatste update:

Beide ploegen begonnen ongewijzigd ten opzichte van de vorige Eredivisie-speelronde, waarin PEC won van Almere City (1-2) en Go Ahead sc Heerenveen versloeg (3-2). Dat betekent dat de Zwollenaren wederom met twee spitsen startten, in de vorm van Ferdy Druijf en Lennart Thy. Smaakmaker Younes Namli kwam wederom vanaf de rechterflank. Bij Kowet stond Dennis van der Ree voor de ploeg. De trainer die afgelopen seizoen nagenoeg kansloos degradeerde met FC Groningen verving René Hake, die vanwege privéomstandigheden ontbrak.

In de eerste helft was het PEC dat de overhand had en dat leidde tot een paar kleine kansen. Zo mocht Davy van den Berg een tweetal keer aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied en kwam Zico Buurmeester tot een kans na een goede actie van de opkomende Bram van Polen, maar scoren deden de Zwollenaren niet. Het was een paar minuten voor rust nota bene Go Ahead dat op voorsprong leek te komen. Na een indrukkende dribbelactie van Willum Willumsson, waarbij de IJslander drie mensen passeerde, schoot hij in de korte hoek binnen. Na een uitgebreide VAR-check werd de goal echter afgekeurd, waardoor de brilstand nog op het bord stond in de rust.

In de tweede helft werd het publiek op meer spektakel getrakteerd. Al binnen twee minuten werd Amofa van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. De verdediger liep na balverlies hard door op Thomas Lam en maakte daarbij een opzichtige overtreding. Een paar minuten later wist PEC de manmeersituatie te verzilveren. Na een heerlijke combinatie was het uiteindelijk Druijf die aangaf op Reijnders, die kalm binnenschoof: 1-0.

Ondanks het veldoverwicht wisten de Zwollenaren de voorsprong niet lang vast te houden. Zo'n twintig minuten voor tijd was het Bas Kuipers die in een uitbraak voorgaf op Edvardsen, die te veel ruimte kreeg van de PEC-defensie en kon binnenkoppen: 1-1. De ploeg van Johnny Jansen drong daarna nog aan op de winnende treffer, maar scoren deden beide ploegen niet meer.

Eredivisie
PEC Zwolle
1 - 1
Go Ahead Eagles

Meer nieuws

'Van mij hoeft Ajax niet te winnen. Ik hoop dat ze geen coëfficiënten pakken'
24
Driessen houdt hoop in Ajacied: 'Hij bakte er bij Feyenoord eerst ook niks van'
26
PSV warmt supporters met heerlijke video op voor clash met Sevilla
35
Na Ismael Saibari nog een verlenging op komst? 'PSV opent gesprekken'
21
Zlatan twijfelt in gesprek met Piers Morgan openlijk over kwaliteiten Ten Hag
69
Wedstrijdbezoek in de herfstvakantie? Koop jouw kaarten in de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties