Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'

Laatste update:

Roda stond pas net met 1-0 voor toen het bewuste moment plaatsvond. Cambuur-verdediger Thomas Poll dribbelde de zestien binnen, toen hij tot zijn verbazing zag hoe Didden liggend op de grond de bal met zijn hand over de achterlijn sloeg. Poll stormde vervolgens op arbiter Van der Eijk af, maar kreeg slechts een hoekschop van de leidsman.

Ook het protest van Poll en meerdere teamgenoten veranderden de beslissing van Van der Eijk niet. Nog geen tien minuten later stelde Roda-spits Václav Sejk de Limburgse overwinning veilig door de 2-0 binnen te schieten. Roda heeft geluk dat de handsbal van Didden niet bestraft is, daar het moment cruciaal kan zijn in de promotiestrijd die de Limburgers voeren met FC Groningen.

Reactie Didden


Didden verscheen na afloop opgelucht en schuldbewust voor de camera van ESPN. "Ik had gewoon rood moeten krijgen, zo simpel is het. Ik heb geen idee waarom ik dat deed, het werd zwart voor mijn ogen."

"Ik snap echt niet waarom ik dat deed", herhaalt Didden. "Ik denk ook niet dat ik dit snel nog een keer zal doen, maar gelukkig pakte het niet slecht uit." Vervolgens krijgt Didden de beelden te zien, waarna hij zelf amper kan geloven dat hij de wedstrijd uit mocht spelen van Van der Eijk.

"Dit is donkerrood", aldus Didden. "Zo simpel is het. Het is wat het is, gelukkig krijg ik hem niet. Dit soort dingen kan ik beter niet doen. Dit is een beetje schaamtelijk, maar gelukkig had ik het geluk aan mijn zijde. Ik zal het niet meer doen."

De 22-jarige Didden maakt na dit seizoen de overstap van Roda JC naar FC Utrecht, waardoor hij inderdaad beter op zijn tellen moet passen. In tegenstelling tot de Keuken Kampioen Divisie beschikken scheidsrechters in de Eredivisie wel over de hulp van een videoscheidsrechter.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Ajax maakt haast en wil Francesco Farioli komende week binnenhalen
5
Alex Kroes noemt 3 spelers die hij absoluut niet wil verkopen bij Ajax
4
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
17
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties