Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PSV treft FC Kopenhagen zonder spits: 'Hebben we nog nooit meegemaakt'

Laatste update:

Khouma Babacar werd tijdens de winterse transferperiode voor circa 3,70 miljoen euro overgenomen van het Italiaanse Sassuolo. De 28-jarige spits is echter niet speelgerechtigd voor het tweeluik met PSV in de achtste finale van de Conference League. Dat geldt ook voor voormalig Feyenoorder Nicolai Jörgensen. De Deens international liet in januari zijn contract ontbinden en keerde terug bij FC Kopenhagen, de club waar hij eerder al vier jaar voor speelde.

De Deense aanvalsleider Jonas Wind vertrok begin dit jaar naar VfL Wolfsburg, waarna Kopenhangen met Babacar, Jörgensen en Mamoudou Karamoko - die van LASK Linz overkwam - drie nieuwe centrumspitsen inlijfde. Bovendien werden ook de vleugelaanvallers Akinkunmi Amoo en Paul Mukairu aangetrokken. Aangezien clubs voor de knockout-fase van de Conference League slechts drie nieuwe spelers mogen inschrijven, stond de Deense topclub voor een lastige keuze.

Kopenhagen besloot uiteindelijk te kiezen voor de zestienjarige buitenspeler Roony Bardghji, de van SS Lazio gehuurde verdediger Denis Vavro en Babacar. In dienst van het Turkse Alanyaspor pakte Babacar in september 2020 in het Europa League-duel met Rosenborg BK (1-0 verlies) diep in blessuretijd een rode kaart nadat hij een tegenstander omver had geduwd. Het kwam de spits op twee duels schorsing te staan die hij nog niet heeft uitgezeten.

Kopenhagen is bij de transfer van Babacar echter niet op de hoogte gesteld van de Europese schorsing van twee duels en hoopte dat de UEFA met een oplossing kon komen. Tevergeefs, zo blijkt nu. "Het is een ongelukkige situatie voorafgaand aan een paar belangrijke wedstrijden", zegt technisch directeur Peter Christiansen op de clubwebsite van Kopenhagen. "We hebben een vergelijkbare situatie niet eerder meegemaakt, maar in de toekomst zullen we ervoor zorgen dat alle registraties nog een keer worden bekeken. Het is uiteindelijk onze verantwoordelijkheid."

UEFA Europa Conference League
PSV
4 - 4
FC Kopenhagen

Meer nieuws

'Ajax moet vrezen: Engelse Premier League-cub probeert Farioli-deal te kapen'
2
Xavi Simons grijpt hoofdrol in wonderlijk penaltymoment bij laatste Leipzig-duel
1
Union Berlin blijft dankzij hele late goal in de Bundesliga; FC Köln degradeert
1
Bayern München verliest plek 2 na blunder Neuer; pijnlijke invalbeurt Weghorst
14
Reus schittert in laatste thuisduel voor Dortmund; ook Malen en Maatsen scoren
1
Bayer Leverkusen sluit seizoen in stijl af en blijft ongeslagen in Bundesliga
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties