Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica

Laatste update:

Sporting won zaterdag eenvoudig van Portimonense (3-0) en kon daardoor rustig afwachten wat rivaal Benfica zou doen. Sporting had vooraf al een voorsprong van acht punten en kon de landstitel alleen theoretisch nog ontgaan.

Benfica begon tegen nummer negen Famalicão met ex-Ajacied David Neres en ex-Feyenoorders Fredrik Aursnes en Orkun Kökçü in de basis. Benfica leek voortvarend te beginnen met een vroeg doelpunt van Ángel Di María, maar dat werd afgekeurd wegens buitenspel. As Águias hadden daarna het overwicht en veruit het meeste balbezit, maar konden dat niet omzetten in doelpunten.

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Famalicão, waar Justin de Haas (ex-Jong AZ en -Jong PSV) in de rust gewisseld werd, nam in de slotfase van de wedstrijd afstand. Puma kwam in de 71ste minuut vanaf de rechterflank naar binnen, om doelman Anatoliy Trubin te verrassen met een schot in de korte hoek: 1-0.

De beslissing viel vijf minuten voor tijd door een zwakke pass van Benfica-middenvelder Florentino. Zaydou Youssouf werd direct in de diepte bediend en rondde het feilloos af: 2-0.

Roger Schmidt is met Benfica wel zeker van de tweede plek, omdat FC Porto op plek drie op ruime achterstand staat. Benfica gaat daardoor de voorronde van de Champions League in, waar O Glorioso mogelijk op de nummer drie van de Nederlandse Eredivisie stuit.

Sporting viert de eerste landstitel sinds 2021, toen ook al met Amorim als coach, en gaat direct de groepsfase van de Champions League in.

Meer nieuws

'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
12
AC Milan gaat mede door schitterende goal ex-PSV'er kansloos onderuit in Turijn
4
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
2
Bundesliga-sensatie is na fenomenale reeks voor 65 miljoen euro op te halen
11
Marco Bizot laat EK schieten door 'zwaarwegende familieomstandigheden'
11
ADO Den Haag overleeft knotsgekke tweede helft en meldt zich bij laatste vier
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties