Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Schotland neemt revanche, is op weg naar 'promotie' en kan Oranje treffen

Laatste update:

Eerder dit jaar stonden de twee landen in de halve finale van de play-offs om een WK-ticket ook al tegenover elkaar in Glasgow. Toen won Oekraïne met 1-3 op Hampden Park en dus kozen de Schotten voor een sterke formatie om revanche te kunnen nemen. Scott McTominay van Manchester United stond op het middenveld, Arsenal-back Kieran Tierney bemande de linkerflank en de overige basisspelers verdienen hun brood ook bijna allemaal in de Premier League. De gasten hadden met Ruslan Malinovskyi van Atalanta en Andriy Yarmolenko van West Ham United twee blikvangers.

Oekraïne startte voortvarend aan de wedstrijd en kreeg, via de oersterke spits Artem Dovbyk, de eerste mogelijkheden. Gaandeweg de eerste helft namen de Schotten, vooruitgestuwd door het enthousiaste publiek, de regie echter over. Meer dan een schietkans voor Callum McGregor, die keeper Anatoliy Trubin op zijn weg vond, leverde het echter niet op. De enige consternatie in de eerste helft ontstond na een zware blessure voor Nathan Patterson, die per brancard van het veld moest, en een stevige bodycheck van Valeriy Bondar aan het adres van Ché Adams. De stopper van Oekraïne ontsnapte daar aan rood.

Na rust zette Schotland door en had het na een uur spelen op voorsprong moeten komen. Tot twee keer toe dook Adams bij de tweede paal op om vrij in te koppen, maar beide keren wist hij de bal niet voorbij Trubin te knikken. Twintig minuten voor tijd was het alsnog raak voor de thuisploeg en dat was dik verdiend. McGinn, middenvelder van Aston Villa, toonde zich de sterkste in het strafschopgebied en knalde de bal in de verre hoek: 1-0. Toen Dykes even later ook nog de 2-0 inkopte uit een corner, was de wedstrijd beslist. De ingevallen spits knikte in de slotfase ook nog de 3-0 binnen.

Door de zege van Schotland komt de ploeg van Clarke aan de leiding in groep 1 van de Nations League B. Als de Schotten daar blijven staan, promoveren ze naar Nations League A en zouden ze in de volgende cyclus tegen het Nederlands elftal uit kunnen komen.

Meer nieuws

'Withete Allegri ontspoort na afloop van bekerwinst Juve en bedreigt journalist'
0
Atalanta-coach vreest voor einde seizoen van EK-kandidaat Marten de Roon
19
Go Ahead Eagles pikt absolute smaakmaker op in de Keuken Kampioen Divisie
3
Borussia Dortmund maakt van peperdure PSG-aanvaller prioriteit nummer één
4
Maddison geeft duidelijke boodschap af aan Koeman over EK-selectie Nederland
53
Rasmus Højlund rekent met cryptische Instagrampost af met opvallende kritiek
26

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties