Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Simons en drie andere Nederlanders bij honderd genomineerden Golden Boy Award

Laatste update:

Databureau Football Benchmark heeft een algoritme ontwikkeld. Aan de hand daarvan is een ranglijst samengesteld met de honderd grootste talenten uit Europa. In de top tien zijn twee Nederlanders terug te vinden. Simons kende een uitstekend eerste seizoen bij PSV met 22 goals en 12 assists in 48 officiële duels en staat op de zesde plaats. De twintigjarige Rensch is de nummer negen van de Golden Boy Index, terwijl Meijer als linksback van Club Brugge op de 29ste plaats staat.

Emegha, die eerder uitkwam voor Sparta Rotterdam en nu onder contract staat bij Sturm Graz, is negentiende. Vanuit de Eredivisie zijn er naast Rensch en Simons nog drie spelers in de top honderd opgenomen. Milos Kerkez (AZ) staat vijftiende, Johan Bakayoko (PSV) is terug te vinden op plek dertig en Kacper Kozlowski, die afgelopen seizoen werd gehuurd door Vitesse van Brighton & Hove Albion, staat tot slot op de 79ste plaats.

De topfavoriet om Gavi op te volgen als winnaar van de Golden Boy-award is Jamal Musiala. De aanvallende middenvelder was afgelopen seizoen in het shirt van Bayern München goed voor zestien goals en evenzoveel assists en schoot der Rekordmeister afgelopen maand in een zinderende laatste speelronde nog naar de landstitel. De top vijf wordt gecompleteerd door Real Madrid-aanwinst Jude Bellingham, Gavi (Barcelona), António Silva (Benfica) en Alejandro Baldé (Barcelona).

De shortlist is voor het eerst in de historie van de prestigieuze verkiezing niet volledig gebaseerd op de keuze van een selecte groep journalisten. Zowel journalisten als fans bepalen dit jaar door middel van stemmen de uiteindelijke winnaar. Rafael van der Vaart won in 2003 de eerste Golden Boy Award, waarna grote namen als Lionel Messi (2005), Kylian Mbappé (2017), Matthijs de Ligt (2018) en Erling Braut Haaland (2020) volgden.

Ajacied zag Oranje uit beeld raken: 'Ik moet veel dominanter worden'

Voetbalzone sprak voorafgaand aan het jeugd-EK in Roemenië en Georgië uitgebreid met Ajacied Devyne Rensch.Lees artikel

Meer nieuws

'Bayern München loopt wéér blauwtje en hoort zesde afwijzing van Roger Schmidt'
3
Live meepraten in de Eredivisie: Feyenoord - Excelsior
2
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - FC Twente
6
Live meepraten in de Eredivisie: AZ - FC Utrecht
5
Live meepraten in de Eredivisie: Vitesse - Ajax
0
Live meepraten in de Eredivisie: PSV - RKC Waalwijk
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties