Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Telstar-keeper reageert met lachemoji's op afschuwelijke video met homogeweld

Laatste update:

Hoewel Bakkers reactie inmiddels is verwijderd, heeft een oplettende gebruiker een schermopname gemaakt. "Joepie! Spelers uit de Keuken Kampioen Divisie durven openbaar homohaat grappig te vinden! Zo komen we er wel als samenleving zijnde. Ik hoop dat je carrière eindigt Mike. Ik hoop niet dat er ooit iemand naar je gaat opkijken", schrijft de persoon in kwestie.

Bericht van @barfende
Bekijken op Threads

In de reacties onder de video valt te lezen dat er reeds aangifte is gedaan tegen de vermoedelijke daders op de video. Op de beelden worden de slachtoffers meermaals uitgescholden. Een van de mannen krijgt zelfs een klap en schop van achteren.

Bakker zelf reageerde op de ontstane commotie door zijn profiel op privé te zetten en zijn foto's te verwijderen. De jonge goalie tekende afgelopen zomer bij Telstar, dat hem transfervrij overnam van Zeeburgia. Eerder speelde hij in de jeugd van FC Volendam

Voor Telstar keepte Bakker nog geen officiële wedstrijd. Wel zat hij al eens op de bank in de Keuken Kampioen Divisie. Journalist Tim Hofman meldde zich maandag ook op Threads met een vraag over Bakker. "Heb jij een screenshot van de keeper van Telstar?" Wat Hofman van plan is, is vooralsnog onduidelijk.

Ook Stefan Jurriens, presentator van het populaire YouTube-kanaal StukTV, velt een oordeel. "Aanpakken die schoft! Zelf heeft hij hem verwijderd. Teveel slechte reacties denk ik. Echt een walnootjes als hersenen." Jurriens woont in Ijmuiden, vlakbij het 711 stadion van Telstar.

Regenboogshirt
Eind oktober liet Telstar vier spelers buiten de selectie voor een thuisduel met TOP Oss, daar zij weigerden te spelen in een regenboogshirt. De actie was onderdeel van een campagne waarmee Telstar wilde laten zien dat het voor verbinding en inclusie staat. Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen kwamen daardoor niet in actie tegen Oss.

Trainer Mike Snoei liet vervolgens weten teleurgesteld te zijn over het besluit van de Telstar-spelers. "Het gaat er niet om wie het zijn, maar wij zijn wel ambassadeurs van Telstar en we dragen dat shirt met enthousiasme. Het is wel jammer dat er dan vier spelers zijn die daar net even iets anders over denken." Over de veelbesproken reactie van Bakker heeft Telstar nog niets gecommuniceerd.

Reactie Bakker
Via Instagram komt Bakker maandagavond met een lange excuusbrief. De jonge doelman van Telstar stelt dat hij niet de volledige video had gezien toen hij zijn reactie plaatste. "Mijn intentie was nooit om homohaat te uiten en ik besef nu de impact van mijn ondoordachte reactie", zegt Bakker onder meer. "Mijn excuses aan iedereen die zich beledigd, gekwetst of verdrietig voelde door mijn reactie."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @mikebakker01

Meer nieuws

Beleggersclub VEB zeer kritisch op Ajax over terugkeer Alex Kroes
0
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
18
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
13
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
27
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
4
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
431

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties