Titelprolongatie al mijlenver weg voor Lille OSC na vijf wedstrijden

Lille - met Sven Botman in de basiself en de van FC Groningen overgekomen Gabriel Gudmundsson als invaller - kende een dramatische start in het Stade du Moustoir, want al na zeven minuten spelen stond er een achterstand op het scorebord. Moffi hield vier verdedigers tegelijk bezig, bleef in balbezit en behield het overzicht om Armand Laurienté in stelling te brengen. Laurienté schoot vervolgens de bal hard en hoog in het doel, buiten het bereik van doelman Ivo Grbic.

Met 25 minuten op de klok werd Burak Yilmaz binnen het strafschopgebied gevloerd door Julien Laporte en de Turkse spits schoot zelf vanaf elf meter de gelijkmaker tegen de touwen. Het duel stevende vervolgens af op een gelijkspel, tot drie minuten voor het einde toch de beslissing viel. Moffi tikte een lage voorzet bij de eerste paal via een tegenstander achter Grbic en bezorgde Lorient - de nieuwe nummer vier van de Ligue 1 - een 2-1 overwinning. Voor Lille betekende het de tweede nederlaag van het seizoen, nadat er eerder al met 0-4 van OGC Nice verloren werd.