Tottenham loopt averij op door raketinslag; Lucas pakt binnen 6 minuten rood

In de openingsfase werden er aan weerszijden direct twee goede kansen genoteerd. Namens Everton verzuimde Demarai Gray de bal tussen de palen te werken, terwijl Kane aan de overkant nét niet in slaagde om zijn ploeg de voorsprong te bezorgen. In de tweede helft wist de spits wél te scoren. Enkele minuten nadat Abdoulaye Doucouré met een directe rode kaart van het veld gestuurd werd vanwege een onbesuisde tackle ging ook Keane de fout in. De verdediger kreeg weliswaar geen rode kaart, maar zijn overtreding op Cristian Romero in de zestien werd bestraft met een penalty. Kane maakte vanaf elf meter en zette zijn ploeg op 0-1.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Tottenham, totdat Lucas het veld betrad. De Braziliaan kwam in de 82ste minuut Heung-min Son en hield het precies zes minuten vol voordat hij met rood werd weggestuurd. Lucas zette zijn noppen in de enkel van Keane en mocht van arbiter David Coote onmiddellijk vertrekken. In de negentigste speelminuut sloeg het noodlot toe voor the Spurs. Met een heerlijk schot van buiten het zestienmetergebied slaagde Keane erin doelman Hugo Lloris te verrassen: 1-1. Arnaut Danjuma bleef de hele wedstrijd op de bank bij Tottenham.